Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

18. September '20 21:19 by Jørli Petersen

Den sidste vals

Le Mans bliver atypisk i 2020. Først afvikles løbet i september, dernæst er området mennesketomt, hvor man hvert år lægger areal til 250.000 besøgende, hvoraf de fleste camperer i området. På billedet er Toyota nummer 7 og 8 på en træningsrunde.

Tiden for de vilde og voldsomme biler på Le Mans er ved at rinde ud for denne gang. Hvis tidens hjul drejer som det altid har gjort, kommer der endnu en periode med meget kraftige og hurtige biler, men den nuværende LMP1 klasse er ved at være fortid, og når det mennesketomme Le Mans 2020 afvikles i det covid-19 ramte Frankrig, vil alt andet end endnu en sejr til Toyota være den egentlige sensation.

Startnummer 7 og 8 er i særklasse de hurtigste biler på Le Mans. Det var de sidste år, og det er de igen i år, men selv om reglerne ændres og bilerne først og fremmest bliver billigere at lave og drive, fortsætter Toyota i den meget spændende Le Mans klasse.

Når det ternede flag sænkes søndag eftermiddag den 20. september, vil enten start nummer 7 eller være nummer et, mens det også er givet, af årets nummer to er startnummer 7 eller 8.

Renaults sportsvognsmærke Alpine, stiller til start i den mindre LMP2 klasse, men næste år er Alpine klar til start i den øverste LMP1 klasse blandt flere nye bilmærker.

Modsat er det umuligt at sætte navn på næste års vinder. En mængde nye bilmærker har meldt sin ankomst, senest har Renaults sportsmærke Alpine meddelt, at de i 2021 stiller op i den øverste LMP1 klasse, og for at profilere Alpine yderligere, skifter Renaults formel 1 team også navn fra Renault til Alpine, mens motorleverandøren til Alpine og andre i formel 1 feltet fortsat er Renault.

Rækken af nye bilmærker i den nye LMP1 klasse kan blive omfattende. Der er interesse fra Porsche, Aston Martin har meldt in ankomst, Jaguar har vist interesse, Peugeot ventes at komme tilbage til det mest ikoniske race i Frankrig, og flere kan komme til, mens andre måske tøver et år eller to, fordi Coronakrisen har betydet lavvande i kassen.

Dobbelt dametur

Nederst bringer vi en liste over de danskere der deltager i dette års Le Mans, og hvis vi skal se efter danske vinderchancer, skal vi rette blikket mod GTE Pro klassen, hvor Michael Christensen har gode chancer i Porsche med nummer 92, mens Marco Sørensen og Nicki Tiim også ventes at ligge helt fremme i deres Aston Martin med nummer 95.

Sidste start for Renault og dermed for Alpine i den knap så prestigebetonede LMP2 klasse. Næste år er det med fuld musik blandt de store i LMP1, og Renaults formel 1 team skifter samtidig navn til Alpine f1. Alpine skal have en helt ny og mere tydelig profil.

Det er også interessant at holde øje med LMP2 bilen med start nummer 50. Bilen er en ren kvindebil. Tre hurtige kvinder dyster med endnu flere hurtige mænd, og det samme finder vi i klassen GTE Am, hvor bil nummer 85 også er en ren kvindebil, med danske Michelle Gatting som en af tre kvinder, der kører for team Iron Lynx.

Endelig nåede Jan Magnussen at få endnu en start på Le Mans. I år sidder Jan bag rattet i en Ferrari, bilen har startnummer 66, og bilen er bemalet med JMW Motorsport.

Årets vinder af Le Mans 2020 hedder Toyota. Det store spørgsmål i år er endnu engang, bliver det bil nummer syv eller otte der står øverst på podiet søndag eftermiddag.

Danskere i Le Mans 2020

LMP2

26: Mikkel Jensen, G-Drive Raing

33: Anders Fjordbak, High Class Raing

GTE Pro

92: Michael Christensen, Porsche GT Team

95: Marco Sørensen, Nicki Tiim, Aston Martin Racing

GTE ProAm

66: Jan Magnussen, JMW Motorsport

83: Nicklas Nielsen, AF Corse

85: Michelle Gatting, Iron Lynx

Pin It on Pinterest