Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

14. October '15 21:28 by Jørli Petersen

Den store ladfest

 

Mercedes pick-upIsuzu har netop smidt sutterne ind på det danske marked med D-Max, der er en pick-up i 1-ton klassen. Det giver genopstandne Isuzu en kort men nødvendig frist til at få styr på fremtidens forhandlernet, for senest i 2016 kommer der for alvor tryk på pick-up markedet.

Det bliver den helt store ladfest. Et party hvor helt nye bilmærker byder hinanden og alle de kendte op til benhård konkurrence.

Det danske pick-up marked har ført en stabil og begrænset tilværelse de seneste år, og selv om VW bekendtgjorde, at Amarok skulle tage kampen op med Toyota og sælge lige så mange biler som Toyota HiLux, er situationen den samme som den har været i flere år.

Toyota er klart dominerende med HiLux. Nissan og Mitsubishi kæmper om at være nummer to, mens Mazda, som tidligere havde godt fat i den billige ende af det danske pick-up marked, ser ud til at holde pause på ubestemt tid, ligesom Ford sælger en pick-up, hvis man spørger pænt hos forhandleren, mens VW langer en Amarok over disken i ny og næ.

Alle de nye

For kort tid siden kunne vi fortælle, at Fiat melder sig på markedet med en ny 1-tons pick-up, og det er ikke en brasiliansk bygget Strada i overstørrelse, men en helt ny pick-up, bygget i såkaldt samarbejde med Mitsubishi.

I praksis betyder det, at Mitsubishi er på vej med en ny L200. Denne bil får så tilført lidt Fiat specialiteter, men den er og bliver en Mitsubishi L200, og det er slet ikke så dårligt.

Fiats nyhed betyder selvfølgelig også, at Mitsubishi præsenterer en helt ny L200, og mængden af nyheder er fortsætter.

Seneste nyhed er ikke en, men tre mere eller mindre identiske pick-up trucks i 1-ton klassen. Den mest overraskende nyhed er en Mercedes pick-up. Som det udtrykkes diplomatisk, arbejder Mercedes sammen med Renault-Nissan gruppen om udvikling af en ny Mercedes pick-up truck, som skal sælges i det meste af verden.

Bag de fine vendinger er det enrealitet, at den kommende Mercedes pick-up er en Nissan Navara / King Cab, eller som den også kaldes, en Nissan NP 300. Den nye Mercedes skal bl.a. bygges i Barcelona på Nissans Ebro fabrik, men samme bil i en lidt anden udformning skal også bygges i Mexico, hvor Renault viser deres variant af næste Nissan King Cab / Navara.Renault_70933_global_en

Vi ved ikke meget om den nye Mercedes pick-up, til gengæld ved vi, at den nye Nissan NP300 måske – måske ikke, kan dukke op allerede i år, vi ved også, at motoren i den nye Navara NP300 er Renaults 2,3 liters med twin-turbo, det betyder omkring de 165 HK, og vi ved også, at Nissan lokker med en trailervægt på 3500 kg.

Således bliver to nye biler til hele fem nyheder. Renaults pick-up er den mindst uventede, mens Fiat og især Mercedes må siges at være nyheder i den tunge ende, så der er lagt i kakkelovnen til kongen over den alle – Toyota HiLux – mens VW får en helt ny stribe konkurrenter, som nok ikke er specielt velkomne.

De tre kendte fra Toyota, Nissan og Mitsubishi vil få fornyet opmærksomhed. Toyota fordi den er hvad den er, mens Nissan og Mitsubishis nye modeller vil stå som ophav til alle de andre nyheder. Og mens vi tæller til fem, kan vi risikere at få endnu en pick-up på markedet. Hyundai vil også være med, deres ladbil hedder indtil videre Santa Cruz, og vi kender ikke Hyundais planer med bilen, til gengæld er det ganske vist, at den også er en pick-up i 1-ton klassen.

np300 Navara

Motoren i den nye Nissan og Renault pick-up bliver med sikkerhed den nye 2,3 liters med twin-turbo, trailervægten bliver 3500 kg, i det mindste hos Nissan, men det er stadig uvist, hvad Mercedes vil lægge i deres udgave af Nissan NP 300, mens det er sikkert, at Renaults udgave af af NP300 får navnet Alaskan.

 

 

L200-2015-3

Mitsubishi L200 er stamfader til to, og måske flere. I let ændret udgave, kommer Mitsubishis nye pick-up til at hedde Fiat, og det japanske mærke er også leverandør til Citroen og Peugeot, og især Peugeot har tidligere haft stor succes med en 504 som pick-up, så måske, måske.

 

 

santa-cruz-concept4

Det er måske, måske nyheden, og måske er det nummer seks i rækken af nye pick-up biler på et begrænset dansk marked. Bilen er Hyundais Sants Cruz.

 

Pin It on Pinterest