Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

2. April '23 13:14 by Jørli Petersen

Der er Tesla ….

For nogen tid siden forudsagde vi, at Teslas tid som topsælger i Danmark var slut. Så dunkede Tesla priserne ned med noget der svinger omkring de 100.000 kr, og danskerne kvitterede omgående. Tesla Y har registreret rekord mange nye biler i marts måned.

Mængden af nye registrerede biler i marts måned taler sit helt eget sprog. Der er Tesla, – og alle de andre.

Der blev registreret 3203 nye Tesla Y i marts måned. Nummer to på listen er en af de faste topsælgere, Peugeot 208 med 516 registrerede biler, så Tesla Y har ikke solgt, men sat nummerplader på et næsten rekord højt antal nye biler for en enkelt måned.

Nu skal man ikke falde for den fristelse at tro, at de 3200 model Y er solgt og leveret i marts. Det er med stor sikkerhed en reaktion på de voldsomme prisreduktioner, Tesla foretog i januar måned, det er denne handling, som nu kan ses på registreringstallene for marts måned, og mens almindelige danskere kan konstatere de rekordhøje tal for Tesla Y, giver samme tal alvorlige rynker i panden hos alle konkurrenterne, for hvor de de henne?

Mange af de biler, som er leveret i marts, er købt i januar. Mange på samme tidspunkt eller før Tesla dumpede priserne, og for at gøre ondt værre, så er nummer tre på top-10 listen for marts også en Tesla. Denne gang er det Tesla 3, der sparker Ford Kuga ned som nummer fire. Volvos placering som nummer fem, handler med stor sikkerhed om biler, der er solgt for måneder siden, og tal for Renault Megane har også noget at gøre med levering af nye biler, som først er ved at komme op i omdrejninger nu, så Renaults placering i marts, kan også indeholde en meget stor andel af biler, som er købt for længe siden.

Helt almindelige biler da: Peugeot 208 er almindelig, men Peugeot er også mestre i alle former for leasing, og mange af de biler der er registreret i marts måned, kan være biler der er leaset for en kort periode, og det betyder, at de hurtigt ryger ud af landet igen.

Det vi til gengæld efterlyser er Citroen C3. Hvor er den normale topsælger fra Citroen? I marts er det Opel Corsa, der dukker op på top-10 listen, og så er det værd at bemærke, at Hyundai i10 gør det rigtig godt som absolut topsælger i micro-klassen.

Ford Kuga er plug-in bil nummer et i Danmark, Nissan kæmper for at komme tilbage som topsælger med Qashqai, som lige nu er den eneste model fra Nissan, der sælger i fornuftigt antal, og endelig er det Kia Ceed, som mere og mere ligner familien Danmarks foretrukne familiebil.

Nyregistrerede biler i marts 2023

Mærke/model Antal
Tesla Y 3,203
Peugeot 208 516
Tesla 3 443
Ford Kuga 436
Volvo XC40 350
Hyundai I10 345
Nissan Qashqai 298
Renault Megane 294
Opel Corsa 267
Kia Ceed 266
 
Kilde: De Danske Bilimportører

Pin It on Pinterest