Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

19. July '18 21:25 by Jørli Petersen

Det dårlige selskab???

Nyeste påhit fra Ford. En meget speciel udgave af den face-liftede Transit, indrettet på en sådan måde, at vindende cykelryttere fra Team Sky ikke skal lide under de besværligheder det må være, at få nye trøjer, vinke til publikum og stå til rådighed for dopingtest.

Kan et bilmærke blive trukket med i hængedyndet, hvis man kommer i dårligt selskab i form af et sponsorat, som udelukkende var tænkt som god reklame, og som skulle give good-will til et givent bilmærke.

I sommerens løb er tre bilmærker og to bilkoncerne kommet i en situation, hvor der er risiko for at blive sat i skammekrogen, sammen med den begivenhed eller det sportshold man ønskede at støtte.

Seneste nyt er en begejstret pressemeddelelse fra Ford, som med slet skjult tilfredshed kan fortælle om en meget speciel Ford Transit, der er specielt indrettet til at transportere sejrrige cykelryttere fra det trælse arbejde med podie, trøjer og dopingtest, – til det hotel, hvor holdkammeraterne er ankommet en time tidligere.

Her kan den vindende Team Sky rytter slappe af og få helt styr på astmapræparater – og andet, der kan medvirke til en god præstation den følgende dag.

Den meget speicelle Ford Transit er indrettet, så den eller de ryttere, der har været på podiet kan nyde samme afslappede luksus, som de ryttere, der har kørt i luksusbussen tilhørende Team Sky. I den nye Transit er der køl, luksussæder, alle former for hjælpemidler der kan kræve en stikkontakt, ligesom der er tænkt på køletæpper, plads til massører, alt der skal fremme rytternes restitution.

I Fords nye luksus Transit kan vindende ryttere så sidde og få helt styr på indtagelse af astmapræparater – og andet, der måtte fremme rytterens præstation den næste dag.

Ford har været sponsor for Team Sky siden 2016. Ford afløste Jaguar som bilsponsor for Team Sky, måske fordi Jaguar blevet træt af den konstante mistænkeliggørelse af Team Sky, eller også var det udelukkende et spørgsmål om kolde kontanter.

Ford afløste Jaguar som sponsor for Team Sky i 2016. Aftalen blev forlænget i 2017.

Ford forlængede aftalen med Team Sky i 2017, og en anden bilkoncern der sponserer ikke så heldige arrangører af større begivenheder, er Hyundai/Kia, som indtil videre er fedtet ind i en aftale med FIFA til og med næste VM slutrunde i 2022. Det betyder, at dårlig omtale der kan dukke op i forbindelse med næste slutrunde i Qatar, kan kaste smuds på koreanske Hyundai og Kia.

Hyundai og Kia er samme koncern, og deler sponsoratet med FIFA 50/50. Aftalen gælder indtil videre til og med 2022.

FIFA lider i disse år af en grim sygdom, der hedder sponsorflugt. Flere af de store sponsorer, der har fulgt FIFA i mange år, har sagt pænt nej til at forlænge samarbejdet. Man har ikke ønsket at blive sat i forbindelse med den grove korruption, der har hersket i FIFA i meget lang tid.

FIFA har ellers haft travlt med at føre kampagner for både det ene og det andet. Senest ønsker man færre TV-billeder af kvindelige tilskuere til opgør i en FIFA slutrunde. Man har også fine bannere med FIFA imod racisme, men det ville klæde FIFA noget bedre, hvis man indledte en offentlig kampagne – en endog meget synlig kampagne, som for alvor tog afstand fra korruption i toppen af den sportsverden, som rigtigt mange millioner elsker at følge, og som gerne støttes af bilfirmaer, som trods alt må ryste lidt på hænderne, for tænk hvis man bliver sat i forbindelse med den næste skandale.

Således lever Ford med risikoen for at blive smittet med den stigende uvilje mod Team Sky og kedelige begivenheder, som måske, måske ikke dukker op i fremtiden. Man skal også være optimist for at tro, at FIFA helt og aldeles har skiftet mentalitet ved at fyre et par direktører og en præsident. Det er den skygge Hyundai og Kia må leve med, og mens andre sponsorer flygter fra det tvivlsomme fodboldforetagne, er Hyundai og Kia forpligtet til at spytte i kassen og stille med biler i den næste slutrunde, der vil få masser af omtale, indtil det hele er overstået i 2022 – lige omkring juletid – i Qatar, der som bekendt ikke fejrer jul, som man gør i de fleste nationer, der formodes at deltage i den næste slutrunde.

FIFA har travlt med alt muligt andet, end at rydde op i egene række, vel at mærke på en måde, så den almindelige fodboldfan kan forstå det. Nu hedder det færre TV-billeder af kvindelige tilskuere, og den kendte kampagne med nej til racisme, men hvad med en ægte FIFA kampagne mod korruption???

Pin It on Pinterest