Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

8. July '18 19:52 by Jørli Petersen

Det er en Nissan …. !!!

Det er 50 år siden den første Nissan GT-R blev sendt på gaden. Den runde fødselsdag fejres sammen med Italdesign, der også fylder 50, og resultatet er den mest barske, flotte og hidsige model GT-R som måske skal sættes i produktion.

Der er langt fra den motormæssigt jævnt kedelige Micra til denne Nissan GT-R 50, som officielt stadig er en konceptbil, men mon ikke der sker lidt mere.

Baggrunden er charmerende nok. Det er 50 år siden Nissan søsatte den første GT-R, og det er 50 år siden den officielle del af Italdesign blev stiftet.

Det skal ligne guld, men er det sikkert ikke. Til gengæld er der brugt oceaner af kulfiber i GT-R 50. Hele systemet der løfter hækvingen er kulfiber, ligesom selve vingen. Naturligvis.

Nu har de to med rund fødselsdag slået om ikke pjalterne sammen, så har man brugt alle de finurligheder og viden man har om netop biler, og resultatet er Nissan GT-R 50 by Italdesign, og der er ikke sparet på noget som helst.

Bilen er på det nærmeste pillet fra hinanden, og så har man set hinanden i øjnene og sagt, hvad kan vi gøre bedre, og i anledning af de 50 år for begge virksomheder, har man ikke sat spørgsmålstegn ved pris, tid og materialer.

Der er brugt ufattelige mængder af kulfiber og det lækreste fra afdelingen med læder og stof. Der er også brugt en del materialer der skal minde om guld, og resultatet er imponerende.

De runde baglygter er et særkende for Nissan GT-R. Her ses bilen med vingen i hvileposition.

Motomæssigt er vi også i en helt speciel liga. Den traditionelle GT-R motor har fået en række ændringer, det omfatter optimerede dobbelte high-flow-turboladere med stor diameter og GT3-racerløbsspecifikationer, store intercoolere, krumtapaksel, stempler, plejlstænger og lejer i heavy-duty-konstruktion, oliedyser med stor gennemstrømning, ændrede knastprofiler, brændstofdyser med større gennemstrømning og optimerede tændings-, indsugnings- og udstødningssystemer og før kraften sendes videre til differentiale, går den gennem en forstærket 6-trins sekventiel dobbeltkoblingsgearkasse.

Der er selvfølgelig også det nyeste i hjulophæng, opsætning og bremser, og de mange ændringer har også givet bilen andre ydre mål, hvor især den lavere højde har betydning for bilens tyngdepunkt og præstationer, samtidig med man har øget fælgstørrelse til 21 tommer.

I seng med fjenden

Nissans samarbejde med Italdesign kan være lidt overraskende, ligesom Italdesigns 50 års jubilæum kan forsvares, selv om det ikke er hele sandheden. Giugiaro er manden bag Italdesign, han blev sidste århundredes bildesigner, og Italdesign startede under et andet navn tidligt i 60’erne i Torino, men skiftede navn i forbindelse med en større udvidelse i 1968.

En front af guldlignende materiale, og der er heller ikke sparet på noget som helst i kabinen. Det lækreste i læder og stof.

I 2010 blev Italdesign opkøbt af Lamborghini, der skaffede sig 90,1 procent af aktierne, i 2015 købte Audi de sidste aktier, og Lamborghini ejes af Audi, som igen ejes af VW, så Nissan og dermed Renault-koncernen har bygget jubilæumsmodel med en af hverdagens store konkurrenter.

Hvad sker der så med dagens konceptudgave af en jubilæumsmodel. Der er lavet alt for meget arbejde og brugt alt for meget tid på udvikling, til at nøjes med en pyntemodel på en udstilling. Der er ikke noget endeligt om Nissan GT-R 50, men tallet 50 er nærliggende, så vi gætter på, at der bliver fremstillet 50 eksemplarer af bæstet, og så tør vi slet ikke gætte på en mulig pris.

Seneste nyt: Nissan og Italdesign oplyser, at den dobbelte jubilæumsmodel sættes i meget begrænset produktion. Der bliver fremstillet 50 biler. Hver bil vil blive tilpasset den enkelte købers ønske. Priserne starter ved 900.000€.

Hvis du vil vide mere om Italdesign, kan du bare taste Italdesign i søgefeltet, og se nærmere på selsskabet, personer og historien.

Nissan GT-R 50 by Italdesign – konceptbilens vigtigste specifikationer
Basisbil Nissan GT-R NISMO
Længde 4.784 mm (standardversionen af NISMO: 4.690 mm)
Bredde 1.992 mm (standardversionen af NISMO: 1.895 mm)
Højde 1.316 mm (standardversionen af NISMO: 1.370 mm)
Akselafstand 2.780 mm (identisk)
Motor 3,8-liters VR38DETT fra NISMO;720 hk (estimeret) @ 7.100 omdr./min.780 Nm (estimeret) @ 3.600-5.600 omdr./min.
Drivlinje Centermonteret frontmotor/transaksel bag, ATTESA E-TS-firehjulstræk
Gearkasse Forstærket sekventiel 6-trins dobbeltkoblingsgearkasse, transaksel bag
Undervogn BILSTEIN DampTronic® I-støddæmpersystem
Bremser Brembo, med 2-delt flydende ventileret skiveForan: monoblokkaliber med seks stempler, 390 x 32,6 mmBag: monoblokkaliber med fire stempler, 380 x 30 mm
Fælge (tommer) For: 21 x 10JBag: 21 x 10,5J
Dæk Michelin Pilot Super Sport; For: 255/35 R21 Bag: 285/30 R21

Pin It on Pinterest