Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

8. October '20 20:58 by Jørli Petersen

Det første skridt

Skridt nummer et. Lav en aftale, og skift bilen ud med en delebil, og Toyota sætter alle typer biler på gaden.

Al begyndelse behøver ikke at være vanskelig, men opstart kan tage tid, og det betyder normalt, at der er meget mere i vente, og som et gammelt kinesisk ordsprog siger, – Selv den længste rejse starter med det første skridt.

Og det er sådan man skal se Toyotas nye første skridt, mod det mærket selv beskriver som fuld mobilitet. Fra den første elektriske barnevogn og den første rulleskøjte til den sidste rollator eller rullestol. Alt mellem disse yderpunkter kalder Toyota mobilitet, og bilgiganten vil i fremtiden ønske at dække hele paletten, og ikke kun de traditionelle typer bil, uanset om det er den lille personbil eller den store lastbil.

Toyotas mobilitet har fået navnet Kinto. Japansk for en venlig men også flyvende nimbus.

Det første skridt er netop taget, og det første skridt mod fremtidens totale mobilitet er noget så almindeligt eller moderne anno 2020 som delebiler. Navnet siger det hele, men Toyota tager begrebet så vidt som det er muligt, man vil arbejde med lejerforeninger, virksomheder, grundejerforeninger og selvfølgelig den typiske danske familie, og de første delebiler er allerede på på plads.

Toyotas første 40 delebiler er på plads i store dele af landet. Flest i og omkring Hovedstaden. Bilerne kan findes fire steder i København, seks strategiske placeringer rundt om Hovedstaden, dertil tre steder på Sydsjælland, alle tre er beliggende i Vordingborg kommune, mens Jylland kun har en enkelt lokation i Aalborg, mens Fyn skulle være klar med første Kinto Share i løbet af meget kort tid.

Praktisk med mulighed for en herlig efterårsferie i en RAV4, som sættes væk efter endt ferie.

På den måde fik vi også sat navn på det selskab, der står for Toyotas første skridt mod fremtidens totale mobilitet.

Kinto er et japansk begreb, en venlig sky, direkte oversat betyder det ”flyvende nimbus”, og de første delebiler fra Kinto består af det kendte modelprogram fra Toyota, herunder varebiler, som skal dække den moderne bilfri families behov, også hvis man lige skal en tur i byggemarkedet eller til Ikea.

Begrebet Kinto kommer også til at bestå af korttids leje af biler, det bliver udvidet til samkørsel, og i første runde oplyser Kinto og dermed Toyota, at den klassiske tur efter en ny sofa koster 180 kroner i leje af bil, men så er sofaen også transporteret til døren. Den pris matcher let den type vognmand, der holder foran de store møbelhuse, men den App der styrer Kinto betyder også, at man kan hente en Yaris dagen efter, og måske nappe en RAV4, hvis man skal en lidt længere tur på efterårsferie.

Ingels bygger

Dette første skridt mod fremtidens totale mobilitet, er mere end løse ideer hos nogle byplanlæggere. Toyota har allerede taget næste skridt, og koncernen har allieret sig med ægte dansk design og arkitektur.

Sammen med Bjarke Ingels og hans tegnestue, har Toyota taget første skridt til det, der bliver den første fremtidens by. Navnet er Woven City, og byen er under opførsel på et stort område, som tidligere lagde grund til en stor Toyota fabrik.

Alle former for mobilitet er indbygget i Kinto og i den Woven City, som Bjarne Ingels bygger for Toyota i Japan.

Woven City har fået navnet efter den første rigtige Toyota, som var en patenteret væv, der blev sat i produktion i slutningen af 1800 tallet, men mønstret er det samme. Den by Bjarne Ingels er ved at udforme, får samme mønster som grov hessian, det er på kryds og tværs, og byen der skal bygges for foden af Fuji bjerget, er Bjarne Ingels, når ideerne er trukket så langt ud i fremtiden, som man kan tænke sig.

Der er ingen biler i Bjarke Ingels by. Alle biler som vi forstår dem, holder uden for bykernen sammen med Shinkansen. Når man ankommer til Woven City i sin Toyota Landcruiser, sætter man blot bilen på en platform, og den forsvinder automatisk i et stort underjordisk parkeringshus.

Herefter er al transport offentlig, gratis og/eller individuel. Det meste bygger på den brintteknik man allerede har startet med Mirai, de mindste former for transport er elektrisk, og man kan køre helt til entredøren, også selv om man bor på 3. sal. Hvis man lige mangler en gang havregryn eller måske noget sushi, bestilles det elektronisk, og et underjordisk transportsystem sørger for afhentning af de ønskede varer, og kører dem hele vejen til køkkenet. Det sidste stykke i en køkkenelevator, som vi kender det fra hoteller og restauranter.

Fra Bjarke Engels tegnestue forlyder det at ja, man har selvfølgelig et projekt, men man har også et projekt, som ikke nødvendigvis er endeligt. De første boliger med boldbaner, shuttelbusser til golfklubber, japanernes svar på Brugsen og meget mere, er klar til indflytning og ibrugtagning i 2023, men det er ikke sikkert, at der ikke sker ændringer. Nye ideer kan hele tiden indarbejdes, men det bliver mobilitet som vi aldrig har set det før, og nogle af de køretøjer som bliver almindelig hverdag i Woven City ved Mount Fuji, bliver synlige i Tokyo, når OL afvikles med et års forsinkelse næste år. Det vil sige, at køretøjerne allerede er klar, men fremtiden er mere mangfoldig end det vi får se ved OL. Det er alle former for mobilitet til alle behov, og har du lyst til at se mere, kan du klikke på følgende link.

Pin It on Pinterest