Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

7. September '18 12:03 by Jørli Petersen

Det første skridt

Ford Focus kan betegnes som en af de meget store favoritter til titlen Årets Bil i Danmark 2019. Det kiksede med Fiesta, – men ny Focus???

Bruttotruppen er udtaget, men det bliver langt fra alle på listen herunder, der stiller op på Jyllandsringen, når første del af den næste Årets Bil i Danmark tager sin begyndelse. To dages test af en lang række nye biler resulterer i en brutal beskæring til kun fem finalister, som derefter deltager i den afsluttende runde, hvor det kun er interessant at blive nummer et, for hvem kan huske hvilken bil der blev nummer to sidste år, og slet ikke i 1993?

Vi kan tilføje, at Ford Fiesta missede en gevinst sidste år p.g.a. manglende sikkerhedsudstyr, og i 1993 blev Toyota Carina E nummer to, hvor man mistede en del point ved ikke at have standarddæk på de biler, der mødte til test på Jyllandsringen.

BMW X4. Spændende nyhed for ægte bilfans, men det er langt fra sikkert bilen stiller til start på Jyllandsringen.

Man kan næsten sige, at Jyllandsringen er det eneste stabile element i kåring af Årets Bil i Danmark, men den vidende læser vil måske huske, at Årets Bil i DK også er afviklet på det der i dag hedder Sjællandsringen, og i år er der endnu en ændring i programmet, for denne runde med Årets Bil i Danmark markerer 50 år med titlen, og i den anledning udstiller Viborg Museum alle 50 vinderbiler i Danmark, hvor udstillingen åbner dagen efter de fem finalister er fundet, og udstillingen fortsætter frem til den 30. december.

Den endelige afgørelse finder sted den 24. januar, hvor de 50 danske vindere er flyttet til Hvidovre Museum, der også lægger lokaler til selve finalerunde med optælling af juryens stemmer.

Kia Ceed i endnu en ny aftapning, en mere folkelig bil, men også en af de fem, der kan snige sig i slutrunden.

Et par linjer nede finder du den såkaldte bruttoliste, og den består af fire gange Audi, fire gange BMW og tre gange Citroen, derefter stiller seks bilmærker med hver to kandidater, men vi kan med sikkerhed sige, at ikke alle på bruttolisten dukker op på Jyllandsringen.

Den forklædte Citroen, den nye DS7, – også kaldet præsidentbilen i Frankrig.

Det er muligt, at Audi kun stiller med to biler, og det er slet ikke sikkert BMW møder med nogen bil i det hele taget, for BMW bryder sig ikke om at deltage i denne form for kåringer. Det er også sikkert, at Mercedes ikke er tilstede, de deltager heller ikke i kåringer, og så tror vi ikke den mere folkelige Citroen Berlingo/Opel Combo/ Peugeot Rifter deltager, ene og alene fordi der er ganske lang tid til dansk salgsstart. Vi tvivler også på VW Touareg som deltager, men hvilke biler har vinderchancer? Hvilke fem biler kan nå frem til den store finale.

Feltets måske ældste nyhed VW T-Roc. Bilen skulle have været med i sidste års kåring, men nåede ikke frem. Alligevel, det lugter af en top-5 til T-Roc, – som minimum.

Her på redaktionen har vi et godt øje til BMW X2 som en uventet outsider. Vi blev faktisk imponeret over den lille BMW SUV, da vi havde bilen til test, Vi vil med stor sikkerhed også sende stemmer efter Volvo V60, selv om XC40 mere ligner en dansk finalist, og skal vi pege på biler i den folkelige afdeling, er det umuligt at komme uden om Ford Focus og Kia Ceed. Andre oplagte finalister er Peugeot 508, der er helt ny på det danske marked i oktober, mens VW T-Roc er noget ældre. T-Roc burde have deltaget i kåringen sidste år, men trods alt, vi tror T-Roc kan snige sig mellem de sidste fem.

Ny Audi A6, en både velkørende og meget lækker bil, men også en af feltets mange dyre kandidater, som hovedsagelig gør det på leasingmarkedet.

Elektrisk Jaguar. En mulig vinder, men det bliver samtidig en dyr dansk vinder.

Bruttotruppen til Årets Bil i Danmark 2019

Audi A1
Audi A6
Audi A7
Audi Q3
BMW X2
BMW X3
BMW X4
BMW X5
Citroën Berlingo/Peugeot Rifter
Citroën C5 Aircross
Dacia Duster
DS 7 Crossback
Ford Ecosport
Ford Focus
Honda CR-V
Hyundai Santa Fe
Hyundai Kona Electric
Jaguar E-Pace
Jaguar I-Pace
Jeep Wrangler
Jeep Compass
Kia Ceed
Mitsubishi Eclipse Cross
Nissan Leaf
Peugeot 508
Seat Tarraco
Skoda Karoq
Subaru XV
Subaru Impreza
VW T-Roc
Volkswagen Touareg
Volvo XC40
Volvo V60

Pin It on Pinterest