Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

9. April '18 08:53 by Jørli Petersen

Det hander om sikkerhed

Landsdelens måske eneste 4-sporede vejstrækning uden for bymæssig bebyggelse uden store vejkryds eller andet, der kan have indflydelse på sikkerheden. Alligevel er netop denne del af landevejen begrænset til max 60 km/t, og derfor er det ekstra oplagt at gemme sig med en fotovogn, så man kan få rigtig mange bødekroner i kassen.

For kort tid siden blev det slået fast med syvtommersøm. Rigspolitichefen har en gang for alle slået fast, at politiets fotovogne ikke handler om en næsten endeløs indtægtskilde til politichefers bonusordninger, – det handler udelukkende om sikkerhed. Trafiksikkerhed vel at mærke.

Rigspolitichefen måtte understrege det ædle formål i forbindelse med kritik af den manglende opsætning af faste kameraer, der samtidig vil betyde færre fotovogne, for det fotogrej der skal sidde i det faste fotostandere, hentes fra de mobile fotovogne.

For at understrege Rigspolitichefens markante udmelding, kan vi bidrage med et par oplevelser, der er indhentet omkring påske – et par steder i Danmark.

På en lille stikvej holder Hr. Luskefis m/k og fornøjer sig over den gode bonusordning ,når det strømmer ind med bødekroner.

Eksempel et er et sted i nærheden af en dansk bro, hvor der er en hastighedsbegrænsning på 90 km/t. Godt gemt bag krat og buske, finder vi en af politiets fotovogne, som i dagens luskede anledning har slæbt kameraet gennem formodentligt tykt tjørnekrat, med det formål at få bedst mulig udsigt til kommende motorkøretøjer, uden selv at være synlig i landskabet (selvfølgelig).

Umiddelbart ser det meget tilforladeligt ud, med 90 km/t på en motorvejsstrækning signaleres der selvfølgelig øget risiko, men desværre er politiets fotovogn parkeret det forkerte sted.

Det der kan være en risiko på strækningen er selve broen, hvor vind og andre forhold, kan indbære en risiko, men det tager fotovognen ikke højde for. Man venter passende neden for den lange nedkørsel, til alle køretøjer er kommet godt fri af den mest risikable del af vejstrækningen, og på den måde er det måske mere gang i bødekassen, når man lusker diskret rundt i det mere trafiksikre område.

Eksempel to er endnu mere graverende, hvis det skal fungere som dokumentation for Rigspolitichefens forsikring.

Her er der hastighedsbegrænsning på 60 km/t. Lad os bare sige, at vi ikke helt forstår den regulering af tilladt hastighed, for her er der ingen fare på færde. Det er endda den eneste 4-sporede vej med midterrabat i landsdelen, og der er ingen store vejkryds eller andet, der kan have indflydelse på trafiksikkerheden, som for almindeligt dødelige trafikanter vil blive opfattet som vejstrækning med særdeles høj sikkerhed.

På en lille sidevej til den brede 4-sporede med 60 km/t, ingen vind og fuldt overblik, finder vi en parkeret luskefis. Nej, – det kan da ikke være rigtigt! Rigspolitichefen har netop forsikret!!! Desværre er den oplysning ikke nået helt ud i denne del af den danske banan med 4-sporede vejforbindesler.

Endnu engang har Rigspolitichefens forlængede luskefis parkeret uden for synsfeltet, og i dagens indtægtsfestlige anledning slæbt kameraet ud i vejkanten. Hvis man ser grundigt efter på billedet, kan man se, at alt er forberedt, der er skam indkøbt rullende materiel til kameraer og andet, så den stakkels luskefis i Transporteren ikke skal få hold i ryggen, og mens bøderne tikker ind i statskassen og den lokale politichefs bonuskasse, minder vi nok engang om Rigspolitichefens efterhånden hule påstand.

Det handler om trafiksikkerhed, – eller gør det. Handler det i virkeligheden om penge og indtægter, selv om ingen tør sige det for åben mikrofon.

Denne vejstrækning anses for så farlig for trafiksikkerheden, at hastigheden er begrænset til 60 km/t. Det er samtidig landsdelens eneste 4-sporede vejstrækning uden grimme vejkryds, dårlig oversigt, uventede vindpust eller andet risikabelt. 100 procent oplagt til at spytte godt i den lokale bødekasse, hvis man gemmer en fotovogn lidt af vejen,

Jamen halløjsa, er det ikke, jo sørme! Et styk luskefis er gemt i det grønne.

Godt gemt i højt græs og skærmet af høje buske ud til motorvejen, finder vi Rigspolitichefens forlængede arm, som udelukkende holder på steder, hvor de trafikale forhold er ekstra udsikre. Farøbroens pyloner kan ses i baggrunden.

Pin It on Pinterest