Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

14. October '20 19:09 by Jørli Petersen

Det runde tal

Skoda har også valgt at lægge sig lige omkring de 300.000 kr for en Plug-In Hybrid. Netop 300.000 for en Plug-In ser ud til at være en form for aftalt spil. Der er et mylder af biler i samme størrelse eller type, der koster lige omkring de 300.

Skoda melder sig i rækken af mærker der tilbyder en plug-in hybrid, og den store spydspids på det danske marked er populære Octavia, der er kommet i generation fire. Teknikken bag Octavia PHEV er allerede kendt i VW koncernen, så en elmotor på 102 HK plus benzinmotor med 156 HK, giver samlet 204 HK og 350 Nm.

Til de der fortsat må undre sig over, at 102 plus 156 kun giver 204, er forklaringen den lidt tekniske, at de to typer motor yder deres bedste på hvert sit tidspunkt, så hvis man sætter en effektmåler på bilen drivende forhjul, er det højeste man kan måle de 204, mens de 350 Nm er udregnet efter samme metode, selv om elmotoren yder sit bedste fra stående start.

Batteripakken i ny Octavia er på 13 kWh. Skoda oplyser, at man med en standard hjemlige ladestander, kan oplade fuldt og helt på 3 timer og 33 minutter, mens bilens rækkevidde på ren el oplyses til det mere teoretiske 60 km.

Som altid er plug-in biler rigtig godt udstyret fra start. Forklaringen er, at bilerne allerede hører til i dne dyre ende uden for Danmarks grænser, så et par ting og sager ekstra er nærmest et must, for de købere der er indstillet på at købe en dyrere bil, vil selvfølgelig have det hele med i købet.

Teknikken i Octavia som Plug-In er kendt i VW koncernen. En elmotor med 102 HK tilsat en benzinmotor med 156 HK.

En anden god nyhed ved Skodas nye plug-in hybrid, er trailervægten. En vægt på 1500 kg er et lille lyspunkt for de mange, som gerne vil kunne flytte en lidt tungere trailer eller måske en campingvogn, men vi mener indtil det modsatte er bevist, at også denne plug-in hybrid ikke er beregnet eller særlig velegnet til at køre Europa tynd med en campingvogn, her er Octavia diesel stadig det helt rigtige valg.

Prisen for ny Octavia som plug-in hybrid starter ved 300.000 kr, og som overskriften antyder, har vi fat i et næsten magisk tal for en plug-in hybrid. Der er næsten travlhed som hos favoritbageren en søndag morgen omkring de 300.000 kr, der synes at være den helt rigtige pris for en plug-in, indtil der kommer nye afgifter på biler.

Prisen på 300.000 kr for Octavia PHEV svarer til en meget veludstyret Octavia med 2-liters diesel og automatgear, men disse to modeller er samtidig biler med hver sin styrke. Den nye PHEV, der netop nu er ved at være klar hos forhandlerne, har sin styrke i de små ture i de større byer, mens Octavia diesel som tidligere har sin styrke i den lange tur og det store kørselsbehov.

Med i de 300.000 kr for en Octavia følger en vægboks eller en såkaldt hjemmelader, hvis man samtidig opretter et abonnement hos Clever.

Octavia PHEV kommer både som 5-dørs og som stationcar. Prishoppet for den populære stationcar er sjovt nok fastholdt omkring de  20.000 kr selv om afgiften på en PHEV er lavere.

Pin It on Pinterest