Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

14. December '17 21:34 by Jørli Petersen

DeTomaso look-alike

Det er ikke en de Tomaso, hvis kinesiske ejere ikke har givet lyd fra sig siden de købte mærket i 2015. Derfor er denne bil ikke en Pantera, men en Projekt Panther, den bygges i Modena, Italien, og leveres i meget begrænset antal i sensommeren 2018.

Et kort øjeblik så det ud til legendariske de Tomaso var på vej tilbage i produktion, men den spændende nyhed, der først rammer italiensk asfalt når den ruller ud fra fabrikken, er kun en look-alike de Tomaso. En Pantera kopi der ligger meget tæt på originalen, men så langt vi kan dykke ned i nyheden, er de nuværende ejere af de Tomaso, kinesiske Ideal TeamVenture, ikke en del af projektet, og der er ikke nyt fra kineserne, som erhvervede resterne af de Tomaso i 2015, efter en kaotisk fallit der løb over en længere årrække.

Efter rettens afgørelse oplyste de nye ejere, at man ville genoplive bilmærket de Tomaso, men siden er der ikke konkret nyt fra Ideal TeamVenture, så vi må fornøje os over den italienske look-alike, som både er designet og bliver produceret af italienske Ares Design, der har praktisk hovedsæde i Schweitz men design og produktion i Modena.

Den kommende Ares Pantera projekt Panther, bliver bygget på samme bund eller chassis som den lækre Lamborghini Huracan.

Designet fra Pantera er forfinet og især mere aerodynamisk, og der er også flere kræfter i årgang 2018. Mindst 600 HK lyder det.

Under de Pantera lignende linier, finder man en V10’er på 5,2 liter, bilen får automatgear af typen dobbeltkobling, bilen får 4-hjulstræk, og der gættes på mindst 600 HK. Hvis kunden skulle ønske mere, kan man bare sig til, lyder det fra Modena, og med 5,2 liter, er der rigelig power-base at trække på. Det er bare at skrue op for trykladningen.

Det skulle være helt sikkert, at Pantera Projekt Panther kun bliver fremstillet i meget begrænset antal. Prisen er ukendt, især fordi en kommende køber kan komme med særlige ønsker, der har indflydelse på bilens pris, men Lamborghini Huracan fra Ares Design koster på den høje side af to millioner dollars, og Ares regner meget i amerikansk valuta, for fabrikkens eneste egentlige forhandler har adresse i Los Angeles.

Det er usikkert hvor mange eksemplarer der bliver bygget af de Tomoso kopien, men kapaciteten er begrænset på Area’s fabriksanlæg i Modena.

Lamborghini Huracan er leverandør af både chassis og maskineri til Projekt Panter.

Det er også Ares der har designet denne Lamborghini, og generelt kan den italienske virksomhed få noget fornuftigt ud af alle biler. Selv en Mercedes Gelendewagen, kan Ares trylle om til noget lækkert, noget der siger – AMG, gå hjem og læg dig.

Pin It on Pinterest