Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

18. May '18 18:20 by Jørli Petersen

Diesel med hybrid

Mild-hybrid, let hybrid eller bare primitiv og billigere hybrid. Det hele handler om lidt ekstra udstyr tilsat en helt almindelig motor.

Kia Sportage får et lille face-lift i efteråret, men teknisk er det mere end begrænset nyt. Kia viser for første gang en type let, – eller mild-hybrid, og Kias system kan sammenlignes med det vi finder hos Suzuki, men også med den form for meget let hybrid, som blandt andet findes i Berlingo, der også kombinerer diesel med et tilskud af elektrisk drivkraft.

Kias system er baseret på en 48V teknologi. Systemet arbejder med en kombineret generator og startmotor, men hos Kia starter motoren ikke udelukkende med remtræk fra skiven på den nye kombi-enhed.

Den traditionelle startmotor bibeholdes i Sportage mild-hybrid, men den kommer først i funktion, når det er meget kold, og den elektriske energi via drivrem alene kan være tvivlsom til sikkert start af en meget kold motor. Resten af tiden vil motoren starte ved hjælp af den nye dobbeltenhed, der har en kraftigere rem direkte til motorens krumtapaksel.

Bilens batteri oplades under kørsel og især under påløb og opbremsning. Når der er brug for lidt ekstra til hurtig overhaling eller mere almindelig acceleration frigives den opsamlede energi, det sker også via den omtalte rem til motorens krumtap, hvor den kraftigere rem og de to remskiver spiller en helt afgørende rolle i Kias nye mild-hybrid system.

Der er ikke forlydender om pris på det nye system, men det forlyder, at den nye Kia Ceed også får en dieselversion med mild-hybrid, men første model bliver Sportage.

Pin It on Pinterest