Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

12. May 19:14 by Jørli Petersen

Diesel og plug-in

Plug-in hybrid bliver mere og mere almindelige, men der er langt mellem biler, der kombinerer dieselmotoren med en el-motor.

Dieselbiler er sat i den offentlige skammekrog, og måske er det årsag til manglende interesse for at kombinere dieselmotoren med elmotor, så en diesel plug-in hybrid er virkelig en sjældenhed. Der har været lidt tilløb i Frankrig fra PSA, her er man stadig i tænkefasen, så det er ikke nogen overraskelse, at man skal til Tyskland for at finde en diesel plug-in, som netop nu er den type bil, der kan kombinere alt det bedste fra alle teknologier.

Mercedes er ikke uventet frontløber, når det gælder diesel plug-in, og netop Mercedes har udviklet den første 0-forurenende dieselmotor, en motor som slet ikke udleder partikler i det hele taget, denne motor er 2-liters, og det er 2-liters diesel, der ligger i den nye Mercedes GLC 300 e 4Matic, som er det komplicerede navn på en nogenlunde almindelig type SUV, som Mercedes også har givet en tur med strygejernet hen over taglinjen, så bilen også kan købes som noget, der skal foregive at være en coupe.

Uanset karrosseritype er den nye PHEV Mercedes eller plug-in diesel, bilen der kan det hele.

Mercedes er indtil videre de eneste der laver en dieselmotor, som slet ikke udleder partikler.

Med en rækkevidde på 41 km som det maksimale i bykørsel, kan man køre helt uden brug af fossile brændstoffer i bykernen, langt de fleste der bruger bilen dagligt, kan køre frem og tilbage på arbejde hver dag, uden at det koster en eneste dråbe diesel.

Hvis man har brug for den lange tur til Skagen, Gedser eller distriktet hvor man dyrker Barolo, lader man bare dieselmotoren spille, man kører fortsat med mindst mulig udledning af CO2, man kører reelt mere CO2 venligt end den rene elbil gør, hvis man udregner bilens samlede CO2 regning målt fra vugge til grav, og når Mercedes 2-liters diesel også kører helt uden udledning af partikler, er kombinationen af diesel og el en både overset form for moderne løsning, men den er desværre også yderst sjælden.

Diesel og plug-in hybrid har den fordel, at regnestykket ikke går CO2 eller forbrugsamok, hvis man giver den gas på motorvejen. Noget som stort set alle plug-in biler med benzinmotor har som det store minus.

Mercedes GLC er seneste og meget sjældne diesel PHEV fra Mercedes, men i løbet af kort tid er sydtyskerne også klar med den mindre GLA med samme teknik.

Heldigvis ser Mercedes ud til at udvide sit modelprogram af praktiske og rene dieselbiler, som bliver tilsat en hybrid-løsning. Det har gunstig indflydelse på de danske priser, og foruden den helt nye GLE med diesel og plug-in, vil Mercedes også kunne levere den nye GLA med samme kombination af diesel og el i løbet af få måneder.

Priserne for GLC med diesel og plug-in starter ved 785.000 kr. El-delen i GLC plug-in hybrid er den samme, uanset om man vælger benzin eller diesel. Elmotoren yder 122 HK og 440 NM giver tilstrækkeligt med kræfter i bykørsel, mens dieselmotoren lægger 194 HK, som bliver yderligere forbedret med tilskud fra el-motoren, når man lukker op til en hurtig overhaling på motorvejen.

Mercedes får hele tiden flere biler, der kombinerer diesel med plug-in hybrid.

Pin It on Pinterest