Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

29. August 17:41 by Jørli Petersen

Dieselpower

Lidt trylleri i motorstyringen og lidt ekstra arbejde omkring undervognen, og man er klar til at udnytte de ialt 385 solide dieselheste.

Tyske bilmærker har hver deres foretrukne specialister til at gøre lidt mere ud af kendte modeller, og hos Audi og andre mærker under VW koncernen, er det mere spændende arbejde overladt til ABT Sportline, som kan gøre en Audi til en ganske interessant køreoplevelse.

Seneste skud på den tyske stamme, er ABT’s udgave af Audi SQ5, som med 3-liters diesel på allerede respektable 341 heste og 700 Nm, godt kan flytte sig i overhalingsbanen på tyske motorveje, men når den var været forbi ABT, øges effekten til 385 HK og 760 Nm, og hvis nogen skulle tænke på at forsøge sig når det grønne lys tændes, skal man være noget hurtigere til de første 100 end fem sekunder, for ABT oplyser tiden til de første til at være hurtigere end de fem.

Standard Audi SQ5 lægger 341 HK, men denne ABT version er ikke standard.

Hvor meget fortæller man ikke, det er sikkert ikke så meget, selv et halvt sekund i den klasse er betydende, men ABT har også gjort lidt ved bilens afstemning og ikke mindst vejgreb, så læg også mærke til de sorte fælge, som er vokset til 21 tommer.

Om man bryder sig om de sorte fælge eller ej, er et spørgsmål om smag og behag, men det er ikke til at komme uden om, at hvis man kan reducere frihøjden på en SQ5, så øges bilens generelle køreegenskaber, og det er netop hvad man kan med denne sorte køremaskine, frihøjden kan sænkes med hele seks centimeter, og har må betyde en ganske anden køreoplevelse.

Hjulstørrelsen er oppe på 21 tommer, og bilen kan sænkes seks centimeter.

Det pæne effektboost til SQ5 sikres ved det der kaldes ABT Engine Control. Så kan vi igen sige ”goddag mand økseskaft”, for bag det fine navn kan vi bare kalde det motorstyring, ABT har lavet et helt andet styreprogram til motoren, ligesom man ganske sikkert har pillet ved motorens trykladning.

Prisen i danske kroner. Ingen anelse, men den 3-liters dieselmotor er en kendt størrelse i VW koncernen, og bilen hentede ekstra opmærksomhed da Le Mans blev afviklet for kort tid siden, og nu er bilen på vej til at blive udstillet på hjemmebane, på den næste IAA, der afholdes i Munchen i begyndelsen af september.

Den sorte ABT SQ5 fik debut på Le Mans, i timerne før det rigtige køb blev flaget igang.

Pin It on Pinterest