Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

10. May '19 14:53 by Jørli Petersen

Diskret tvilling

p

Renault Kadjar er lige så britisk som Nissan Qashqai. Begge har fået en vellykket teknisk opdatering, og så bygges begge biler på Nissans fabrik i England, mens en del komponenter stammer fra andre EU-lande, så hvad sker der med prisen på Kadjar. Vil den stige som følge af Brexit?

Kadjar er Renaults udgave af en af de absolut med solgte biler i Danmark, Nissan Qashqai. Man kan kalde Kadjar for en diskret tvilling, målt på salgstal ligger Kadjar et godt stykke efter Nissan, men samlet er de nærmest uovervindelige, og når man er tvilling, har man selvfølgelig mere end et par tilfældigheder i generne.

Derfor er Kadjar som tvilling en meget nøjagtig kopi af Qashqai, og når den ene kommer med en opgradering, må den anden selvfølgelig rykke med, og nu hvor Kadjar har en del år på bagen, er det blevet tid til en opdatering, men hvorfor lave alt for meget om på en vinder?

Små forsigtige ændringer er den gyldne regel når en bil bliver face-liftet.

Kadjar og dermed Qashqai lignet stadig det vi kender og genkender. De få kosmetiske ændringer sikrer, at man kan se forskel på ny og lidt ældre Kadjar, ændringerne handler selvfølgelig om front og lygter, traditionelt er det disse komponenter, der både er taknemmelige og billige at ændre, det er straks værre, når man rykker ned i maskinrummet, her koster det noget mere at lave store ændringer, men det er netop det der er sket med Renault Kadjar.

En stor tak

Renault har opgraderet. Væk er den tidligere 1,2 liters motor, ny er en 1,3 liters, og man har næsten lyst til at tage Renault til sit bryst og udbryde en stor TAK.

Tak, fordi Renault ikke hopper på den grimme 3-cylindrede bølge. Her bliver vi præsenteret for en 1,3 liters 4-cylindret, en rigtig civiliseret maskine, som vi før har haft fornøjelse af i en ganske anden type Renault, med de 140 HK i den nye 1,3’er, er både en god del mere end man fik i en tidligere Renault Clio 1,2, det er også betydeligt mere end det man tidligere synes var OK i en Ford Escort eller Opel Kadett, derfor er det lidt morsomt er konstatere, at denne 1,3’er med 140 HK, er den mindste i type 1,3 til Kadjar.

Listen over tilbehør til en så populær bil som Kadjar er næsten uendelig.

Hvorfor holder Renault så fast i den voldsomt meget bedre 4-cylindrede end den desværre om sig gribende 3-benede motor-misforståelse, på den måde siger Renault jo farvel til en mærkbar besparelse i produktionsomkostninger, men enten synes Renault, at 3-benet er for ringe til en bil som Kadjar og andre med Renault-skilt, eller også er det fordi motoren også skal både godkendes og bruges i flere Mercedes-modeller.

Bemærk den lille tegning længst til højde. Den har vi ikke set før. Motorvask med højtryk er forbudt!

Vi håber begge grunde har været medvirkende. Vi er også ganske sikre på, at en 3-benet motor ikke kan finde vej til en Mercedes, det ville godt nok være under Mercedes-standard, men uanset hvad, så er vi rigtigt glade for Renault og deres nye 1,3’er, som er en rigtig fin maskine, den lægger både kæfter på en fornuftig måde, ligesom det forbedrede momentforløb er en betydende faktor der gør årgang 2019 mærkbart bedre end årgang 2015, hvor denne model Kadjar dukkede frem.

Hold øje

Sikkerhedsmæssigt er vi også i nogenlunde sikkert område med Kadjar. Det er ikke en bil, hvor man indledningsvis leder efter de kontakter, der lukker og slukker for diverse medstyrende og dermed irriterende funktioner, vi ved godt, at visse medier er totalt pjattede med alt der falder ind under begrebet sikkerhed, men det er ikke lige vores kop te.

En mængde sikkerhed er på plads i Kadjar, jo dyrere model, jo mere udstyr, men det vi finder besynderligt, er den fikse detalje, vi finder nederst i listen over ekstraudstyr.

kke så meget pjat med plast ud over det hele, men til gengæld er rigtig vellykket ny 1,3 motor af den rigtige 4-cylindrede tyupe.

Hvis man vælger Renault Kadjar, kan man få hele tre års garanti med en grænse på 100.000 km, hvis man slipper 3590 kr. I princip er det en forlængelse af garanti fra to til tre år, altså et års ekstra garanti for 3600 kr, men hvordan er det nu det forholder sig med tvillingen fra Nissan? Her er de tre års garanti standard, så man har indledningsvis sparet 3600 kr ved at vælge Nissan, – det er samme bil med to forskellige typer garanti, men hvis du trykker din Renault forhandler på maven, kan du sikkert få bedre garanti som en del af en mulig handel. Hvis sælgeren er stædig, kan du så smutte til Nissan og se om de har et godt tilbud, for prisen på en ny bil er ikke længere noget statisk, hvor man skal kæmpe i timer for et sæt gratis måtter. At købe bil i 2019 er som at gå på loppemarked. Man skal prutte om prisen.

Renault Kadjar TCe 140 EDC

Face-lift er også nye baglygter, mens den monterede trækkrog er af ukendt herkomst. Alle elektriske dele ser ud til at mangle.

Pris: fra 247.900 kr

Pris for testbil: 342.490 kr

Motor: 1,3-liter 4-cyl

7-trins aut dob-kobling

140 HK v. 6000 o/m

240 Nm v. 1600 o/m

0-100 km/t: 9,6 sek

Tophastighed: 203 km/t

Forbrug: 14,9 – 15,4 km/l

Kørevægt: 1471 kg

Totalvægt: 1918 kg

Trailer: 715/1500 kg

CO-2: 133-137 g/km

Pin It on Pinterest