Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

30. June '20 09:29 by Jørli Petersen

Distriktsgrøn

Ny Audi Q5 som ikke er bygget i det tyske, men i Mexico. Nyeste model starter med en model 40 TDI, der har 2-liters diesel. Farven er ny for Audi, og man kalder den distriktgrøn. Hvad er der nu galt med army grøn?

Audi Q5 er en af de markante og meget solgte modeller fra det sydtyske mærke, og nu skruer Audi mere op for festlighederne, hvor man både strammer lidt på designet, men også finder på noget nyt, som blandt andet er baglygter med OLED teknik. Det lyder som en dårlig reklame fra Power, men Audi forklarer, at den nye type lygter giver bedre lys, men den nye type lygter kan også give bilen forskellige signaturer, og med den nye teknik, er vi ikke langt fra at kunne skrive små meddelelser til de bagvedkørende i lygterne. Resten overlader vi til fantasien.

En leg med lygter, type OLED, og sidste skridt før vi kan skrive små frække beskeder til medtrafikanter i baglygterne.

Den nye Q5 lanceres i en såkaldt 40 TDI model, men vi må desværre sætte tempoet lidt ned, for der er ikke tale om en 4-liters. Motoren er en 2-liters TDI, en meget kendt og benyttet motor fra blandt andet VW Transporter, i Q5 trækker man 400 Nm fra motoren, og måske er det årsag til Audis lidt frække modelbetegnelse, der godt kan opfattes lidt misvisende.

Velkommen indenfor.

Antallet af heste fra Q5 TDI 40 er 204 seje af dieseltypen, og motoren er blevet lettet for en del vægt. Det nye krumtaphus vejer 20 kg mindre end det tidligere hus, og selve krumtappen er lettet for 2,5 kg, som også er en væsentlig detalje for jo mindre vægt, jo lettere er det at drive den store metalklump rundt i hastigt tempo, hvor Q5 også får hjælp af et ny mild- eller slatten-hybrid system af 12V typen.

Samlet giver det ny Q5 i første udgave en tophastighed på 222 km/t, mens 0-100 er klaret på 7,6 sekund.

Først diesel dernæst tre gange benzin med en V6 3-liters på toppen. Q5 er også udstyret med et 12V mild-hybrid system.

Når Audi har fået sendt den første Q5 diesel mild-hybrid på gaden, gør man klar til flere varianter. Næste i rækkefølgen bliver en V6 3-liters med særlig adresse til det amerikanske marked, der kommer også to forskellige 2-liters benzinudgaver, og ny Q5 kommer til salg i løbet af efteråret, hvis den corona-ramte udskibning af biler fra fabrikken i Mexico eller fungere uden yderligere forsinkelser. Prisen på ny Q5 starter ved 660.000 officielle kroner for model 40 TDI.

Tilbage i 80’erne hed spørgsmålet? Hvad kan du læse, hvis du kradser i lakken på en Skoda 105. Det spøgefulde svar var Hansa Pils, og der er noget om snakken med Audi Q5, der går ind for genbrug af aluminium. Fra Skoda 105 til Audi, men det forbliver i familien.

Pin It on Pinterest