Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

7. June 10:19 by Jørli Petersen

Dobbelt gevinst

Ny Nissan NV300 er ikke så meget en ny model, den er mere en udvikling af noget tidligere, mens den helt afgørende nyhed ligger i motorrummet.

Nissan spiller på sin egen måde rollen som sidevogn til Renault, Nissan er underlagt den store chefs vilje, man må tage hvad der bliver efterladt til Nissans udvalg af varebiler, man må også finde sig i at være den sidste til at komme med nyheder hver eneste gang, men selv om man er underhund i det store spil, kan man godt indkassere en dobbelt bonus, når der sker ting og sager i den store bilbranche.

En af disse helt væsentlige ændringer med ny Nissan NV300 er en 2-liters motor. Ikke noget med 1,6 med to turboladere bundet i bagdelen af hinanden, nu hedder det 2-liters som basismotor, og som ekstra bonus er effekten øget, samtidig med vi kan forsikre, at det ikke er gået ud over den daglige økonomi.

Nissan NV300 er identisk med nu to andre nærtstående fætre, Fiat Talento og selvfølgelig Renault Trafic er også NV300, og for alle tre kan vi nu give vor anerkendelse til valget af motorer, for vi har siden dag et med den tidligere 1,6 løsning været lidt mere end skeptiske, og hvis ud ikke tror det er korrekt, kan du blot slå tilbage i historiebøgerne. Faktisk siden de tidligere 1,6 modellers debut i Amsterdam for snart mange år siden.

AdBlue naturligvis.

Afslappet stil

På toppen af den heldige udvikling, har Nissan nu også fået et 7-trins automatgear som mulighed, og selvfølgelig er testbilen udstyret med det nye 7-trins, og det hele dur. Den nye 2-liters og den nye 7-trins giver samlet set en rigtig god oplevelse, vi mærker et mere naturligt momentforløb, vi er ikke så 100 procent afhængige, at de mange forbindelsesstænger i den komplicerede twin-turbo konstruktion var sat helt rigtig, – og selvfølgelig velsmurt, nu har vi netop den køreoplevelse, som vi forventer af en klassisk type kassevogn med totalvægt lige omkring de 3000 kg.

Hvis vi ser os rundt i landskabet, hvilket vil sige sammenligning med konkurrenter, er der et lille minus, som kan være rigtig vigtigt især i byggebranchen. Det kniber med trailervægt.

De 2000 kg efter den automatiserede NV300 er kun akkurat nok til ikke at hente det helt store minus, men mange mulige købere, vil nok mener det er omkring 500 kg for lidt, og det er netop hvad man kan få, hvis man vælger en anden kassevogn i samme størrelse og vægtklasse, også med automatgear, – og i dette tilfælde sætter vi ikke navn på de øvrige muligheder. De er ganske mange.

Intet nyt fra varerummet.

Kan man klare sig uden den typiske trailer til gravemaskine med tilbehør, er NV300 er rigtig godt valg. Vi nikker anerkendende til de mindre forbedringer, der er lavet i kabinen, ikke det store, men alligevel lidt bedre, vi nikker også anerkendende til den øgede mængde sikkerhed, og vi er snart så langt i udvikling, at det kun er mesters pengepunkt eller leasingselskabets vilje, der afgør, hvor meget sikkerhed der skal være i bilen, men basisudstyret er bedre, og dermed er sikkerheden generelt øget.

Kabinen handler også om udsyn og sæder. Her skal vi også undlade at sætte navn på konkurrenterne, men her er Nissan NV300 bedre end flere, det gælder både førersæde og det såkaldt bænkesæde, som selvfølgelig kan løftes og give plads til ekstra lange genstande, førersædet er i den kategori vi vil kalde OK, mens bænkesæder er dårligere, men for hele sæderækken gælder, at man er bedre siddende i NV300, end man er i meget nære konkurrenter.

Vi har også taget den obligatoriske gennemgang er resten af bilen, vi har set ned i motorrummet med den nye 2-liters, her er bemærkningen uoverskuelig og rodet det umiddelbare indtryk, mens selve varerummet er som et varerum i 3-ton klassen nu engang er.

Motorummet med ny 2-liters ligner en slem rodebutik.

Intet nyt fra bagfronten.

Lidt historie

Helt 1,6 fri er Nissan dog ikke i det nye NV300 modelprogram. Der er en enkelt 1,6 version i bunden af modelprogrammet, det er det model som frister fedtede chefer og udlejningsselskaber, men den forbliver en sjælden model.

Der var en god grund til at være ekstra kritiske overfor de tidligere kraftige udgave ned to turboladere sat efter hinanden. Den i forvejen tvivlsomme konstruktion var pakket væk på meget lidt plads, klemt inde mellem motorblok og adskillelse til kabinen, et område med ualmindelig lidt køling og vanskelig at servicere korrekt, men nu har Renault på sin egen måde erkendt problemet, og det er vel i og for sig anden gang vi møder en form for indrømmelse, for Mercedes har aldrig lagt Renaults særprægede 1,6 twin-turbo i Vito. Man holdt sig til en klassisk 1,6 turbo løsning.

I kølvandet på den nye 2-liters generation, mærker vi en afdæmpet stemning hos Renault, mens der er mere åbenlys begejstring hos Nissan. Her toner man rent flag, det er en markant forbedring siger man hos Nissan, og vi giver Nissan helt ret, men til den historie der skal skrives om kort tid, er en ny udvikling hos Renault/Nissan koncernen. Renault har valgt at lukke Nissan spanske fabrik. Det er slut med den gamle Ebro fabrik, den afvikles, Nissans nuværende 200 program bliver smidt på porten, nu skal det være Nissan versioner af Kangoo, så den sidste smule selvstændigt Nissan varevognsprogram er på vej ud af bagdøren.

Nissan NV300 L2H1 aut

Den 2-liters motor er en voldsomt meget bedre løsning, end den tidligere 1,6 løsning. Forbruget er ikke øget, mens oplevelsen af forbedret og mere naturligt momentforløb er tydelig.

Pris excl moms: 211.407 kr

Pris incl moms: 252.330 kr

Pris fra excl moms: 184.636 kr

Motor: 2,0 liter 4-cyl

7 – aut

145 HK v. 3500 o/m

350 Nm v. 1500-2500 o/m

0-100 km/t: 11,4 sek

Tophastighed: 176 km/t

Forbrug: 12,2-14,1 km/l

Kørevægt:1855 kg

Totalvægt: 2955 kg

Trailer: 750/2000 kg

CO2: 188-214 g/km

Pin It on Pinterest