Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

10. June 17:24 by Jørli Petersen

Dobbelt nyt

Hyundai i30 er som andre biler af denne type ved at glide i baggrunden. Kunderne fortrækker høje biler.

De lidt gumpetunge Hyundai modeller får et boost. Mere udstyr, en let opdatering af nogle designdetaljer, og især bunkevis af digitale nyheder, skal holde liv i to veltjente modeller, som er ved at glide noget i baggrunden.

De to modeller er i30 og Tuscon, i30 har tidligere solgt rigtig godt i markedet for familiebiler, mens Tuscon også har gjort det flot i SUV-klassen, selv om der ikke er noget der hedder 4×4 i dansk Tuscon program. Der er heller ikke længere noget diesel hos Hyundai, det kan godt udløse et mindre øv, for har du langt til arbejde, har Hyundai tidligere været populær som diesel, og her på redaktionen kender vi et par nuværende Hyundai ejere, der som mange ansatte spredt ud over Sjælland, arbejder hos Novo i Kalundborg, og her kniber det med at finde en passende økonomisk afløser for netop Hyundai.

Den veltrimmede Tuscon er den eneste model i det opdaterede program, der kan tilbyde noget hybrid. Modellen med det hele, incl mild-hybrid koster 400.000 kr.

Vi ved også, at der nu søges hos andre bilmærker, for at se, hvilke andre modeller der har noget diesel.

På den baggrund giver opdateringerne hos i30 ikke megen forbedring, set fra disse to Hyundai ellers meget tilfredse Hyundai-ejere. De nye udgaver af i30 kommer til Skt. Hans, det betyder dansk debut den 23. juni, og da der ikke er teknisk nyt til i30, handler det et par udvendige designdetaljer og ikke mindst mere skærm med tilhørende indhold, herunder en lettere opdatering af bilens kortmateriale, mere sikkerhed, mens det også er et plus, at der nu kommer LED lys på bilen.

Som ved langt de fleste opdateringer, handler det mest om flere digitale funktioner.

i30 fås både som 5-dørs og som stationcar, N-line med solidt med udstyr er topmodel, men for alle gælder det, at der skal vælges mellem to motorvarianter, en 1-liters 3-benet med 100 HK og vores fortrukne model med 1,5 motor og 140 HK. Hyundai 7-trins DCT automatkasse er mulig med 1,5 motor.

Den store Tuscon har hentet elementer fra Ioniq 5, det er de to sammenvoksede skærme, der dominerer, der er også bemærkelsesværdigt, at Hyundai har droppet mærkets logo på rattet, og så er der naturligvis mere sikkerhed i næste udgave af Tuscon, det handler blandt andet om linjevogter, der er også tilført flere oplysninger på bilens head-up display, og til afdelingen for komfort finder vi detaljer som mere læder i kabinen plus el-drevet bagklap.

Priserne for de to nyheder starter med 255.000 kr for i30, mens Tuscon koster 325.000 kr i billigste version. Tuscon fås også med mild-hybrid, sammen med en solid stak mere udstyr og 7-trins automatgear starter prisen på 400.000 kr, og som tidligere nævnt, der er ikke en Tuscon 4×4 på det danske modelprogram.

Den klassiske stationcar er stadig populær, men som type er den også presset af cross-over bilerne.

Pin It on Pinterest