Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

18. June '19 10:29 by Jørli Petersen

Dobbelt up-grade

Den nuværende model Master stammer fra 2010, så de mange forbedringer og opgraderinger i kabinen er meget velkomne.

Det er et efterår med nye miljøkrav og nye motorer til varebiler, og mange bilfabrikker benytter chancen til at give bilerne er større eller mindre face-lift, og Renault spiller på de store heste. Den store Master får det der mest ligner et gennemgribende face-lift, mens der sket noget mere med Trafic, som foruden nyt på mange fronter, også kommer med en ganske overraskende fornyelse.

Renault sender deres 1,6 motor på delvis pension. Den snart tidligere 1,6’er med dobbelt turbo er lagt i glemmebogen, og nu erstattes 1,6 med 2,0.

En meget klædelig opgradering af motorprogrammet i Trafic, hvor 2,0 klinger og fungerer noget bedre end 1,6, som skal bunkevis af hjælp for at præstere på et niveau, der klæder en varebil i 3-ton klassen.

Næsten komplet

Eneste 1,6 version der fortsat findes i det nye Trafic program, er den absolut billigste model. Den version man kan risikere at få langet over disken, hvis man går til et udlejningsselskab, -det er en skrabet basisudgave med 95 HK.

Master er den store succes i Renaults modelprogram. Bilen er solgt i meget stor tal til lande med restriktioner overfor kørsel med lastbiler.

Herefter hedder det 120, 145 og 170 HK til Trafic, hvor det lyder sandsynligt, at den mest solgte danske Trafic bliver model 145 HK, der også åbner mulighed for automatgear af typen 6-trins dobbeltkobling.

Topmodellen bliver klædeligt løftet til 170 HK og 380 Nm, men Trafic får også et betydeligt løft i kabinen, større skærm, flere funktioner, alt det smarte som med to ord kan kaldes multi-media, ligesom der bliver mulighed for at få bunkevis af sikkerheds- og hjælpegrej i ny Trafic, hvis man vel at mærke vil betale.

Ny Master kendes lettest på den stærkt ændrede front.

Vi har ikke de endelige danske udgaver af efterårets nye Trafic, men alt peger i retning af en vis portion sikkerhedsudstyr, men hvor meget og hvor lidt er forsat uvist.

Det er imidlertid en kendsgerning, at Trafic forstætter i to længer og to højder, vi lægger også mærke til Trafic gør mere ud af spejle og dermed øget sikkerhed overfor bløde trafikanter, og muligheden for transport af lange genstande inde i bilen hedder i fremtiden 4,15 meter.

Farvel til 1,6 liters, eller næsten. Renaults løsning med to turboladere efter hinanden er fortid til 1,6 motorer.

Det der kan overraske få måneder før dansk debut, er mangel på oplysning om forbrug. Hvor langt kører sådan en 2-liters Trafic i det hele taget på literen efter den nye WLTP måling? Der foreligger ikke officielle forbrugstal efter WLTP, og eneste forklaring må være konkurrencehensyn. Renault kan ønske at trække tiden, for at få konkurrenterne til at spille ud.

Master 2,3

Det er ikke en underdrivelse at kalde Renault Master for en succes. Den er solgt i uhørt store bunker til østeuropæiske lande, og denne form for 3500 kg køretøjer med meget stor opbygning fungerer i stor udstrækning som mere og mere almindelig transportløsning i lande, hvor der er begrænsninger, skrappe regler og afgifter for kørsel med biler over 3500 kg.

Derfor har Renault gjort en kraftig indsats for at give Master nye muligheder de kommende år, der er blevet gjort meget ud af den nye kabine, der er tilført alt det smarte udstyr som vi har beskrevet til Trafic, men udstyr som sidevinds assistent (en udvidelse af ABS systemet) lane departure, blind spot og parkerings assistent er blot noget af det nye til Master, men som det er tilfældet med Trafic, vi ved ikke hvad der bliver lagt i en dansk standard Master.

Ny Trafic kendes på den ændrede front, hvor det mest iøjnefaldende er de større åbninger til køling og luftindtag.

Som kassevogn kan man strække ny Master til et varerum til hele 22 kubikmeter, hvis man bruger lad og presenning er mulighederne øget betydeligt, mens det kendte motorprogram på 2,3 liter kører videre.

Største og kraftigste udgave af Master vil fra efteråret lokke med 180 HK, mens mindste Master nøjes med 130 HK, men der er stor forskel på motorprogrammet alt efter valg af for- eller baghjulstræk.

Med baghjulstræk er forbedringen begrænset. Ny Master med træk på to eller fire baghjul yder 130, 145 og 165 HK. Den forhjulstrukne Master er topmodel målt på rå kraft, igen er 130 HK det mindste, mens de større udgaver hedder 150 og 180 HK med 400 Nm, igen med mulighed for automatgear af typen 6-trins automatgear.

Som det er tilfældet med Trafic, har vi ikke vejledende listepriser på ny Master, ligesom vi ikke har tal på forbrug efter WLTP målemetode. Renault har enkelte måledata efter gamle normer, men de kan ikke bruges til alverden, så vi må vente på de nye tal, som forventes at være klar til dansk salgsstart i efteråret.

Arbejdshest og håndværkerbil, Trafic er særdeles populær på det danske marked, og det nye motorprogram gør bilen endnu mere interessant. Her en Trafic med højt tag.

Pin It on Pinterest