Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

15. August 19:31 by Jørli Petersen

Dobbelttydigt GR

RAV4 som plug-in hybrid er blevet mærkbart dyrere siden modeller kom på markedet, så holder den stadig som klassens bedste i forhold til pris?

Prisen på en RAV4 som plug-in hybrid, er stille og roligt kravlet i vejret, siden den første opladelige RAV dukkede op på markedet. En del af prisstigningen handler om afgift, for selv om plug-in biler stadig nyder en vis gunst når det gælder afgift til staten, er det en rabat der er i aftagende, og til nytår stiger prisen endnu engang, og det er ikke forkert at påstå, at typen plug-in hybrid er en langsomt uddøende race, og så længe det danske afgiftssystem er som det er, kan man næsten sætte dato på manglende dansk købeinteresse.

Masser af skilte på bagsmækken, men pas på når der står GR på en Toyota!

Vi har brugt sommeren til at se nærmere på de mest populære biler af plug-in typen. Vi har hygget os med Ford Kuga, der er den absolutte topsælger, og nu kommer turen til RAV4, for holder bilen. Er det stadig den plug-in hybrid, som vi mener er markedets bedste, også efter prisen er strøget betydeligt i vejret, og et prishop på 100.000 kr for billigste model, kan vel godt beskrives som ”betydeligt”.

Testbilen har fået yderligere et spark i opadgående retning, det er den absolutte topmodel med tilnavnet GR Sport, og så snart en Toyota hedder noget med GR, er der ugler i mosen. Herfra er der al mulig grund til at se sig for, for er det såkaldt ægte GR, eller er det en titel, der er udnævne af marketingafdelingen.

Denne RAV4 GR hører til den sidste gruppe. Det er rent udstyr, så pas på! RAV4 GR kører ikke mere sportsligt end en standard RAV, der er ikke kommet ekstra hestekræfter i maskinrummet, det er samme 2,5liters som vi finder i standard RAV, og ydelse fra både benzin- og el-motorer er de samme.

Det store spørgsmål

Samtidig vil vi nok engang fornøje os over, at den oplysning der hedder 100 km/l som officiel opgivelse af forbrug er fra den humoristiske afdeling. Det kan selvfølgelig opnås, hvis man kører fra stikkontakt til stikkontakt, men i det virkelige liv, som køkkenpigen i Matador sagde, da hun skulle giftes med manden fra jernbanen, holder det ikke hele vejen til rådhuset.

Plads til den moderne pladskrævende familie, så en lille gang nødværktøj fylder ikke meget.

Vi skylder også at sige, at RAV4 som plug-in hybrid er tidligere rekordholder i vores faste test af plug-in biler. RAV4 er i dag overgået af to andre, men den står stadig på podiet, så ganske flot af en stor type SUV, som har fået en solid gang luksus i det indre, og man har det både komfortabelt og fornøjeligt bag rattet, for RAV4 kører til at lande i top for sin klasse, mens vi ikke helt kan få det til at stemme, at den samlede ydelse er 306 HK, benzinmotoren klarer alene 185 HK, selv om der kun er sparsomme safter tilbage i batteriet, men en tophastighed på 180 km/t synes ikke at lyde helt rigtigt.

Komfort for alle pengene. NÆsten. Man kan rent faktisk opnå samme mængde komfort og luksus til en lavere pris. Til gengæld kniber det med noget ganske andet.

Vi har ikke haft bilen uden for landets grænser, for at efterprøve denne mistænkelige opgivelse, ligesom vi heller ikke har kørt med 1500 kg på krogen, som er det maksimalt tilladte, og har man behov for at køre med en mellem type trailer eller en pæn stor dansk campingvogn, kan vi alligevel anbefale RAV4, hvis man ikke kører alt for mange kilometer, for det er og bliver en benzinmotor der ligger i næsen, og den bliver ganske sikkert lidt tørstig, hvis man styger mod syd med 100 km/t og en campingvogn til at bryde vinden.

Men det afgørende spørgsmål, der fik os til at se på RAV4 PHEV nok engang, var ikke mængden af udstyr og den fornemme komfort man oplever, det er heller ikke de udmærkede pladsforhold, der synes ganske rimelige, vel at mærke i en bil, der synes betydeligt større end den er udfor rene fysiske mål.

Det er heller den lidt snedige tvist Toyota har begået med deres elmotor, der er anderledes end andre, det er vægtbesparende at kombinere elektriske komponenter til at udfylde flere opgaver, men det er det store generelle indtryk, kombineret med produktkvalitet og garantiforhold, der i vores øjne fastholder RAV4 i sin position som den bedste type SUV i sin klasse, så det indledende spørgsmål vil vi sluttelig besvare med en klart og tydeligt ja.

Mere enkelt kan det ikke siges.

Rummelig type SUV, der lever op til betegnelsen, fordi RAV4 også fås med træk på alle fire hjul.

Toyota RAV4 GR Sport PHEV

Pris: fra 513.990 kr

Pris for testbil: 649.990 kr

Motor: 2,5-liter 4-cyl

CVT automatgear

Samlet:

306 HK

227 Nm v. 3200-3700 o/m

Benzinmotor – 185 HK

Elmotor – 182 HK

Rækkevidde på el: 75 km

0-100 km/t: 6,0 sek

Tophastighed: 180 km/t

Forbrug: 100,0 km/l

Kørevægt: 1910-2000 kg

Totalvægt: 2510 kg

Trailer: 750/1500 kg

CO-2: 22 g/km

Pin It on Pinterest