Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

10. June 20:42 by Jørli Petersen

Double-0 8

Der er sket rigtig meget fra generation et til den nye model 2008. Mange vil sikkert forveksle 2008 med den større 3008.

To typer brændstof med samme antal heste og til samme pris. Det er den fulde indgangsbøn til Peugeot 2008, som koster fra 210.000 kr før rabat, smarte firmaordninger og andre krumspring, men fra den lovpligtige listepris starter herlighederne ved 210.000 kr, man bliver tilbudt 100 hestes modeller, og man kan så vælge mellem benzin eller diesel.

Testbilen er det vi er nogenlunde overbevist om, er den bedste løsning, hvis man har et normalt kørselsbehov. Det er den halvdel af modelprogrammet, der kører på diesel, og man skal ikke køre ret langt, før man har tjent den ekstra omkostning til ejerafgift ind, for statskassen gør det mere besværligt at vælge diesel, man forsøger at skræmme med lidt højere afgifter til staten, men der er så stor forskel i forbrug på benzin og diesel, at diesel på alle leder og kanter ligner den rigtige løsning.

Den nye type Peugeot instrumentering med lille rat og 3D instrumentering.

Peugeot 2008 er ikke en ny model eller opfindelse i Peugeots modelprogram. Alligevel er den nye 2008 en meget anderledes bil, der er sket rigtig meget fra generation et til den nye 2008, og spørgsmålet er selvfølgelig, om Peugeot har ramt den helt rigtigt, da man omsatte designernes skitser, til noget der skulle rulle på samlebåndet.

2008 er som navnet antyder en højere udgave af 208, og går 2008 så på jagt blandt klassiske 208 købere? Ja selvfølgelig, men ikke så det får nævneværdig betydning for salget af 208, som også fortsat bliver en topsælger.

2008 går på jagt i helt andre områder, den har en anden appel, den er en 3008, som er reduceret en anelse på alle leder og kanter, men bilen synes større end den rent faktisk er, mange vil med sikkerhed forveksle 2008 med den større 3008, så stor lighed er der mellem de to biler.

3D og komfort

Den store ændring er det der efterhånden er blevet en nyklassisk Peugeot førerplads. Det lille rat med god servohjælp men alligevel god føling med vejbanen, og når man ser hen over ratkransen, ser man på den nye type 3D instrumentering, digital selvfølgelig, og som Peugeot har udviklet det, med flere muligheder for en mere personlig instrumentering.

Hvis man køber den fulde pakke med fuldt udstyr, er der knald på instrumenterne, der er mange muligheder, og hvis man tilkobler sin snakkefon, får man endnu flere muligheder, for bilen opfatter selvfølgelig, at der er tilkoblet en smartphone.

En enkel men lækker detajle. Øverste plade i bagagerummet bliver hængende, så man kan bruge begge hænder.

Temmelig god plads, bilens størrelse taget i betragtning. Dobbeltbund øget komforten.

Sæderne byder på god komfort, pladsforholdene på bagsædet er sådan nogenlunde, vi bryder ikke ud i vild jubel, men husk på, at 2008 er en højere udgave af 208, så hvad man kan egentlig forvente. Igen er det bilens ydre, der ligner større bil end den i virkeligheden er, mens bagagerummet nok rykker mere i den positive retning, endda med dobbelt bund, som gør mulighederne flere, ligesom det daglige bliver lidt lettere.

Man skal kun løfte over en høj indvendig kant, når det er nødvendigt af rene pladshensyn, og måler man 2008 med 208, får man selvfølgelig mere plads, men man får først og fremmest en anden kørestilling, man sidder højere, man har lettere indstigning og bedre overblik, men køremæssigt kan 2008 selvfølgelig ikke helt leve op til 208, alene fordi bilen er højere og har et højere tyngdepunkt.

Meget løve

Den første 2008 blev en succes for Peugeot, men selv om konkurrenterne er blevet flere, kan ny 2008 godt blive endnu mere efterspurgt. Under test kom vi flere gange til at tænke over, om ikke Peugeot har ramt den lille SUV samme sted, som John Faxe gjorde det i sommeren 92. Det er svært at sætte en finger på noget, der er en egentlig svaghed eller direkte forkert.

Skal man sige noget, må det være, at Peugeot starter lidt højere på prislisten end flere konkurrenter, og kravler man op i det prisleje, hvor man finder denne prøvebil, er den røget betragteligt i vejret, men priser er noget underligt noget, det er ikke længere noget ufravigeligt, hvor det eneste man kunne handle om var et sæt måtter, mens resten er rigtig meget Peugeot, og med det mener vi køreegenskaber og køremåde.

Gode sæder, god støjdæmpning og god komfort.

Vi har i mange år fremhævet Peugeots evne til at opsætte en undervogn. Man har et sjældent touch til at fintune fjedring, dæmpning med vejgreb og føling med vejbanen, og selv om 2008 er en høj bil, formår Peugeot alligevel at præstere positivt på dette område.

Styringen er mere direkte, end den er i den helt typiske SUV, bremserne er effektive og lette at docere korrekt fra første tryk, vejgrebet er fornemt, og samlet giver det en meget velkørende bil med sikre reaktioner i de bratte manøvrer, vi er faktisk lidt imponeret, når vi tager bilens pris og fysik i betragtning.

Vi har flere gange sagt pæne ting om Peugeot 1,5 liters diesel, det gør vi gerne igen, og vi har endnu flere gange næsten skamrost den nye 8-trins automatkasse, som Peugeot køber ”ude i byen”, men det er ingen skam at finde noget godt og sætte på sine biler, så testbilen er veltrimmet, velkørende og teknisk godt funderet.

Om man så bryder sig om designet er noget helt andet, men vi kan ikke lade være med at tænke på 208, der kørte med titlen Car of the Year. Vi tror ikke det gentager sig med 2008 næste år, og det skyldes nok mest, at juryen næppe sender den europæiske titel til noget, der kan kaldes samme bil to år i træk, men ret beset burde man vel have ventet, og i stedet hædret 2008.

Peugeot 2008 1.5HDi 130 aut

Peugeot 2008 er ikke en SUV, men en bil med SUV look. Der mangler en model med 4-hjulstræk, før bilen er helt ægte SUV.

Pris: fra 209.900 kr

Pris for testbil: 309.990 kr

Motor: 1,5-liter 4-cyl

8 – aut

130 HK v. 3750 o/m

300 Nm v. 1750 o/m

0-100 km/t: 10,1 sek

Tophastighed: 195 km/t

Forbrug: 20,4 km/l

Kørevægt: 1404 kg

Totalvægt: 1770 kg

Trailer: 640/1200 kg

CO2: 129 g/km

Pin It on Pinterest