Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

7. April '16 09:06 by Jørli Petersen

Drømmen om Le Mans

Helt ny hybridteknik med egentligt batteri og 2,4 liters V6 motor giver ialt omkring de 1000 HK.

Helt ny hybridteknik med egentligt batteri og 2,4 liters V6 motor giver ialt omkring de 1000 HK.

Toyotas Le Mans drømme lever i bedste velgående, og hvis nogen ønsker at vinde verdens mest legendariske langdistanceløb, er det Toyota. De har været så tæt på, -de har opfattet sig selv om kæmpefavoritter, for at se det hele smuldre kort inde i løbet, og de har givet fuld gas fra start, bare for at teste bilerne og få TV-tid, for så stik mod forventning at holde næsten til målstregen, men i år er der indtil videre ingen spådomme fra Toyota, som vendte tilbage til Le Mans-serien i 2012.

Til gengæld er årets racer gennemgribende ny. Den ligner godt nok den bil der kørte rundt på banerne sidste år, men Toyota TS050 Hybrid (som den hedder) har fået ny motor, helt ny hybridmekanik og forbedret aerodynamik.

Den helt afgørende ændring på årets Toyota er hybridteknikken. I modsætning til tidligere år, har TS050 Hybrid et egentligt batteri til at holde og især afgive den opsparede energi, og når man lægger et batteri i en racer, skal der tænkes helt nyt, for et batteri har en ikke ubetydelig vægt, og så starter man stort set forfra med opsætning af bilen.

Der skal fordeles vægt rundt i bilen, der skal afstemmes og justeres, og hjulophænget er tilpasset de nye tider oplyser Toyota, som også fortæller, at den nye motor er en 2,4 liters V6 med dobbelt-turbo, og sammen med hybridsystemet, præsterer Toyotas nye Le Mans racer lige omkring de 1000 HK.

Årets Le Mans serie starter i april på Silverstone, men alles øjne er rettet mod Le Mans, som i år afvikles den 18-19. juni. Det er her Toyota byder Audi og især Porsche op til 24-timers dans.

Toyota drømmer om at vise baghjul til arvefjenderne fra Audi og Porsche.

Toyota drømmer om at vise baghjul til arvefjenderne fra Audi og Porsche.

Pin It on Pinterest