Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

3. August '17 18:09 by Jørli Petersen

Du får 8 sekunder

Toyotas LeMans racer kommer til Bellahøj, og hvis du er skrap med en hjulnøgle, er der mulighed for at prøve kræfter med et hurtigt hjulskift på ægte racermaner. Der er præmier til de hurtigste.

Copenhagen Historic Grand Prix er meget mere end bare race med gamle biler mellem frygtindgydende betonklodser. Det er også udstillinger, fast-food og aktiviteter for både børn og de lidt ældre, og det er især sidstnævnte gruppe, som kan blive udfordret af lidt mere, end blot at beundre den barske Toyota LeMans racer, som for alvor blev verdensberømt, da den døde kort før målstregen efter 24 timers kamp om at komme først.

For første gang kommer Toyotas LeMans racer til landet, og bilen kommer ikke til start på banen ved Bellahøj. Raceren kommer for at skabe opmærksomhed og for at være centrum for en lille skrap konkurrence, så hvis du og din kollega, nabo, fætter eller måske din ægtefælle er rigtig skrappe med en kryds- eller endda en luftnøgle, kan du prøve kræver med et hjulskift på ægte racer maner.

Hjul af og hjul på. På en Formel 1 racer skal det toptrimmede team klare opgaven på lidt mere end blot to sekunder, så det kræver lidt øvelse, men alle er velkomne til at prøve, og der bliver selvfølgelig taget tid, og de bedste og de hurtigste kan vinde festlige præmier, som med garanti er noget med Toyota.

Når man har fundet ud af hvor meget sådan en fælg med dæk vejer, og man har opdaget, at den kraftige luftnøgle slår igen, hvis ikke man holder godt fast, kan man se på resten af udstillingen, som blandt andet består af Toyotas nye Yaris i VM rallye trim, en 70’er Corolla Coupe der har kørt Rallye Monte Carlo, og så har Toyota Danmark taget deres egen og meget sjældte Toyota 2000GT ud af den både beskyttede og sikre tilværelse, og kørt bilen til Bellahøj. Den første Toyota 2000GT blev berømt, da bilen havde en hovedrolle i en 007 film, selvfølgelig af den gamle type med Jean Connery, der delte hovedrollen med den hvide Toyota 2000GT, som kun er bygget i 337 eksemplarer over en periode på syv år.  Bilen er i dag en særdeles kostbar, sjælden og eftertragtet bil for samlere.

Toyota har vundet VM i den såkaldte LeMans serie, men raceren blev for alvor kendt, da den døde kort før målstregen på LeMans, efter at have banket Porsche både gule, røde og sorte i næsten 24 timer.

Toyotas første bil, som for alvor blev verdensberømt, da agent 007 hoppede ind i en af de meget sjældne eksemplarer. Toyota Danmark tager deres eget eksemplar ud af bankboksen,og kører bilen til Bellahøj under Copenhagen Historic Grand Prix. Bilen på billedet er ikke ejet af Toyota Danmark.

Pin It on Pinterest