Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

10. September '15 09:34 by Jørli Petersen

Dual duo-model

Suzuki Celerio har det bedste automatgear af typen med skifterobot, og så er Celerio klart den billigste hvis man både vil køre med trailer og have automatgear.

Først tre tal. 16,8, 23,4 og 26,1, og for ikke at gøre det alt for mystisk, kalder vi det kilometer per liter 95 oktan blyfri benzin. Disse tre tal er det vi har målt under en meget grundig test, de 16,8 er det forbrug vi kunne få bilen ned på, når vi var rigtigt slemme ved Suzuki Celerio 1,0 Dualjet, først på tværs af Danmark, dernæst op og ned gennem hovedlandet, og vi kan ikke udelukke, at vi er kommet til at overskride de danske fartgrænser med 0,1 km/t i et ubevogtet øjeblik.

Masser af vind, lidt læs på bilen, flere mennesker på tur, og 16,8 er slet ikke dårligt, og det forvandles kraftigt når vi kører almindelig dansk by- og landevejskørsel, et godt mix af dansk hverdag med 23,4 km/l, mens vi når 26,1 km/l når vi kører overvejende bykørsel, en anelse landevej og gader hvor man kan kører mere jævn kørsel, er faktisk et rigtig godt resultat.

At Suzuki så oplyser bilens gennemsnitlige forbrug til 27,8 tager vi ikke så nøje, men det er da værd at bemærke, at det ikke er så langt fra det vi kunne måle som bedste resultat, samtidig med forbruget er bedre end det Suzuki oplyser som gennemsnitligt for den billigste udgave af Celerio, som er uden det der kaldes Dualjet.

Flere dyser

Dualjet så vi første gang med den nuværende model Swift, og Dualjet er både noget motorstyring, men det er mest af alt to dyser til indsprøjtning af benzin, hvor alle andre biler nøjes med en enkelt dyse, enten i indsugningsmanifolden eller direkte i cylinderen.

Den ekstra dyse giver gevinst på forbruget. Samme Celerio med samme motor, men kun en enkelt dyse, kører 23,3 km/l, mindre end vort hverdagsforbrug, der viste 23,4 km/l, men det gyldne spørgsmål er selvfølgelig, er det ikke en lidt for dyr metode, til at opnå den ekstra gevinst. Det er trods alt flere komponenter og mere der skal vedligeholdes, og merprisen for bilen er 10.000 kr, så der skal lige regnes lidt, før man springer ud i den dyrere Celerio med seks dyser, hvor den billigste med basisudstyr skal køre en del kilometer før man høster fordelen af den dyre model, hvor bilens præstationer er identiske på nær et halvt sekund til 100 og 3 Nm ekstra med ekstra dyser.

Hurra – en krog

Alle udgaver af Celerio må køre med trailer. Ikke noget prangende, Celerio er ikke den micro der må køre med den tungeste trailer, men 400 kg er rigeligt til en solid gang haveaffald, nye møbler i en lånt trailer eller materialer til et nyt hegn fra byggemarkedet.

Stor tak til Suzuki for at tænke på den store andel danskere, som godt vil have muligheden, og så går vi lidt let hen over resten af Celerio, men vender tilbage til det køremæssige, når vi se nærmere på den automatgearede model, men vi lukker alligevel med at tilføje, at Celerio hører til blandt de klart største i microklassen, men det er vel også nødvendigt, for Celerio skal både erstatte Alto og Splash. Der er sikkerhedsseler til fem i bilen, der er overraskende god benplads og Celerio kører såmen ganske udmærket. Ingen bil i denne klasse kører godt, vi arbejder med middelmådigt til halvdårligt, og Celerio hører til den middelmådige kategori, men som sagt, vi vender tilbage til Celerio om ikke så længe.

 

Suzuki Celerio 1,0 Dualjet 5d

Pris: fra 99.990 kr

Motor: 1,0-liter 3-cyl

5-trins manuelt gear

68 HK v. 6000 o/m

93 Nm v. 3500 o/m

0-100 km/t: 13,0 sek

Tophastighed: 155 km/t

ECE-snit: 27,8 km/l

Kørevægt: 910 kg

Totalvægt: 1260 kg

Trailer: 400/400 kg

Bursd value 13,4/84 = 6,27

Pin It on Pinterest