Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

8. October '18 20:47 by Jørli Petersen

Duster med Mercedes-motor

Den nye 1,3 liters benzinmotor fra Renault, bliver også lagt i en række modeller fra Mercedes, og nu dukker motoren op som topmotor i det nye Duster program.

Der er lidt længere mellem nyheder fra Dacia, end der er fra de fleste andre bilmærker, men når det gælder Duster, står nyhederne nærmest på ryggen af hinanden.

Seneste nye model fra Dacia er netop den nye Duster, der også deltager i kampen om at blive Årets Bil i Danmark, men selv om Duster er en ny model, kommer den mest succesfulde bil fra Rumænien ikke til den danske kåring i den absolutte topversion, fordi bilen endnu ikke har fundet údgangen på biludstillingen i Paris.

1,3 liter, fire cylindre, 130 eller 150 HK alt efter ønske og pengepung, og selvfølgelig er der turbo på den nye motor. Faktisk en meget lille turbolader, der kommer hurtigt op i omdrejninger, som igen giver godt sejtræk, eller evne til solid acceleration om man vil.

Her viste Dacia den nye top-Duster. En Duster med Mercedes-motor, og det kræver selvfølgelig en forklaring.

Renault og Mercedes har et meget nært samarbejde, for at sige det diplomatisk. Renault laver alle alle små motorer til Mercedes, Renault leverer også helt færdige biler til Mercedes, som Mercedes så laver en del om på, så det ikke er så påfaldende, at bilen er en forklædt Renault med stjerne, men motoren i Duster, er den samme som du vil finde i en længere række mindre Mercedes modeller, så derfor tillader vi os denne tilsnigelse, at der ligger en Mercedes-motor i Dacia Duster.

Mercedes vil sikkert blive fornærmet, hvis vi siger, at der ligger en Dacia motor i flere Mercedes modeller, og det gør der heller ikke, det er en Renault motor, der er godkendt af Mercedes, og nu ligger den også i den nye Duster, så kom ikke og påstå, at Duster kun er gammel teknik.

Selv den nye type benzin partikelfilter har fundet vej til den kommende topudgave af Duster, som i løbet af kort tid bliver den eneste benzinmotor til Duster med henholdsvis 130 og 150 HK. Et plus på henholdsvis fem og 25 HK i forhold til den nuværende model benzin-Duster.

Vi ved ikke hvornår Duster er i Danmark med den nye motor, men et godt bud er lige omkring nytår. Prisen er stadig ukendt, men læg mærke til topmodellen, der bliver en Duster TCe 150 4×2.

Duster TCe med samme 1,3 liters benzinmotor som findes i Mercedes og den nye Renault Scenic, står stadig udstillet i Paris som topnummer på Dacias stand.

Pin It on Pinterest