Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

12. June 03:00 by Jørli Petersen

Dybt i en kælder

Dybt i en kælder viser det nye danske Lexus intet mindre end en verdenspremiere. En helt ny Lexus NX, der bliver mærkets første plug-in hybrid.

Det er første gang Danmark er vært for kampe i en EM slutrunde i fodbold, og der er meget langt mellem en bils verdenspremiere i Danmark.

Alligevel finder disse to begivenheder sted på samme dag, og de to begivenheder har det til fælles, at de ikke har begivenheden alene. Danmark deler EM fodbold med andre lande, og den helt nye Lexus NX bliver også vist andre steder, blandt andet i USA og Japan.

Det er moderne siger Lexus, efter man har vist den første Lexus uden det kendte logo på bagsmækken. Til gengæld er navnet omhyggeligt spredt ud i bilens bredde, men har Lexus set rigtigt? Kan man forestille sig en Mercedes uden stjerne, en Audi uden ringe eller en BMW uden blåt og hvidt.

Ny NX er en helt ny model, bilen er bygget på en helt ny platform hos Lexus, og NX bliver den første plug-in hybrid fra Lexus, og indtil andet er besluttet, er det den eneste model NX, der kommer til det danske marked, og forklaringen er både helt gusten, ligesom den er logisk.

Vi har ikke det fulde overblik over ny Lexus NX. Der kommer flere kapitler på vej mod dansk salgsstart, men hvis vi siger, at Lexus NX er en Toyota RAV4 oversat til Lexus, har vi ramt den på samme måde, som John Faxe ramte den for mange år siden.

Teknisk er de to biler identiske. Derfor kan vi med sikkerhed sige, at Lexus bliver herligt fritaget for grim dansk bilafgift, og det er forklaringen på den enlige model NX, for hvem vil betale meget mere for en lidt anden type NX, selv om en af de nye modeller ser meget spændende ud.

Derfor. Vil du vide en masse om det tekniske i Lexus NX, så tag en tur til den lokale Toyota forhandler, og bed om et udvidet foredrag om RAV4 plug-in hybrid.

Når vi også kalder ny NX for en oversat model, er det fordi denne i forvejen veludførte RAV4, er ophøjet til en hidtil høj kvalitet, det er finish og materialer af meget høj klasse, og så er det selvfølgelig en bil, der har alt i udstyr. Lexus starter som altid på et meget højt niveau, men NX er også en bil, der både tåler dagens lys og en særdeles grundig gennemgang.

Der kommer kun en enkelt udgave af ny NX til Danmark.

Modelbetegnelsen på den enlige Lexus NX i Danmark er 450h. Motoren er den 2,5 motor, vi kender fra RAV4, der ligger flere artikler om netop RAV4 her på sitet, så tjek hvad vi mener, den samlede ydelse er 306 HK, og bilen har selvfølgelig træk på alle fire, men vi nævnte også flere udgaver af ny NX, der har modelbetegnelser 250, 350 og 350h, og den udgave af NX vi finder ekstra interessant er NX350, der er udstyret med turboladet 2,4 motor (ikke 2,5) med en ydelse på 279 HK.

Priserne på ny NX er som resten af det nye Lexus modelprogram stadig ukendte, men hold øje med de kommende leasingpriser. De kan blive rigtigt giftige på den positive måde.

Verdens-snig-premiere i en halvskummel kælder, hvor bilen er godt beskyttet mod nysgerrige blikke. På dagen for Lexus genåbning i Danmark, køres bilen fra kælderen og op i det nye Lexus tempel.

Pin It on Pinterest