Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

8. February 13:32 by Jørli Petersen

Dynamisk dansk duo

Dette er Kevin og Mikkels nye LeMans racer. Uden tøj. Peugeot har endnu ikke gjort bilen helt færdig, og selv om man havde, ville man sikkert ikke vise den mere end et år før første start.

Peugeot er på vej tilbage til Le Mans og hele løbsserien, og selv om første officielle start finder sted til næste år, har Peugeot allerede sat navn på de syv kørere, – seks faste plus en reserve, som skal forsøge at køre de nye Peugeot hyper-racere til sejr.

Her er der rigtig godt nyt, som både kan lokke endnu flere danskere til Le Mans, ligesom alle der ikke kan afse godt en uge midt i juni, vil sidde klistret til skærmen, når de verdens hårdeste udholdenhedsløb skal afvikles, for der er to danske navn blandt de syv nye Peugeot kørere.

Det danske topnavn er selvfølgelig Kevin Magnussen, men han får en meget erfaren dansk makker i Mikkel Jensen, som har betydeligt mere erfaring end Kevin når det gælder sportsvognsrace, udholdenhed og hvordan man i det hele taget griber et løb på 24 timer rigtigt an.

Så i 2022 har Danmark fået en ny dynamisk duo i Mikkel og Kevin.

Både Mikkel og Kevin kører så at sige med røven i vandskorpen. Vi ved endnu ikke, om Kevin og Mikkel kommer til at dele racer, men mon ikke, og så lyder det sandsynligt, at de får en fransk chauffør på slæb.

Spørgsmålet er selvfølgelig, om de nye Peugeot racere kan vinde. Alt det må vi se når bilerne endelig viser hvad de er værd, for der er mange både nye og meget erfarne bilmærke blandt de bilfabrikker, der stiller til start i 2022 under et helt nyt reglement.

Bilerne er individuelle, Peugeot og alle de andre kan strikke bilerne sammen som de vil, men der er selvfølgelig et reglement der skal overholdes, og det vigtigste er den maksimale effekt, som er sat til 680 HK.

Hvis bilen som Peugeots nye racer er en hybrid racer, kan man blande effekten mellem den traditionelle type forbrændingsmotor og en elmotor, men bilen må på intet tidspunkt yde mere end de 680 HK, så der skal opfindes en helt ny type styreunit, der hele tiden finder de mest økonomiske og mest effektive heste, og det er især på dette punkt der kan blive afgørende forskel mellem de mange nye bilfabrikker, der ventes at stille til start i den nye og spændende hyper-race klasse.

Lidt teknik omkring fremtidens type hyper-racer, som hos Peugeot er en hybrid. Forhjulene er forsynet med en elmotor, der samtidig er generator, ydelsen er lige omkring 270 HK, mens den 2,6 liters V6’er er ny, og ikke en fortolkning af den tidligere Europa-motor fra Peugeot. Forbrændingsmotoren må maksimalt yde 680 HK, og denne grænse gælder for hele bilen. Hvis elmotoren arbejder, skal forbrændingsmotoren yde tilsvarende mindre.

Pin It on Pinterest