Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

1. December '23 16:36 by Jørli Petersen

Dyre lærepenge

Voyah Free, – er som ventet første model i Danmark. I anledning af opstart på det danske marked, er der ekstra lave priser på Voyah.

Voyah er kommet til Danmark. Det nye kinesiske bilmærke havde dansk debut i Bella Center de sidste dage i oktober, og nu er de første biler ankommet til forhandlerne.

Første model er som forudsagt Voyah Free. I anledning af dagens festlige begivenhed, har den kinesiske fabrik (tror vi) givet en ekstra god rabat til de danske forhandlere, så ny Free, der er en pænt stor type SUV med noget mere end 400 HK og en tilsvarende stor gang batterier, står klar med et ekstra god tilbud, og som vanligt handler det om lavere priser og mere udstyr.

En topudstyret Voyah kan i et begrænset antal købes til 500.000 kr.

Og her kommer problemet!

Hongqi, gigant-kineseren har dansk rekord i prisfald for nye biler, og den store kineser er sjovt nok billigere end Voyah. Og de står hos de samme forhandlere.

Når nysgerrige og potentielle danske købere drister sig ind til forhandleren for at sparke dæk på en kineser, render samme køber ind i en anden ny kineser, så hos rigtigt mange forhandlere kan man sparke dæk på hele to meget sammenlignelige nyheder.

Den anden model hos forhandleren er kæmpekassen fra Hongqi. Bilmærket, det har dansk rekord i prisfald, og netop prisfaldet er selvfølgelig et problem for mulige Voyah købere, for laveste pris for en kæmpe Hongqi med flere HK og kæmpebatteri er 450.000 kr, så Hongqi er billigere end Voyah på tilbud.

Nu kan problemet så være, at selv om der står en kæmpe Hongqi hos forhandleren, er det ikke sikkert han kan levere! Vi har hørt et utal af politiker-agtige tågehorn omkring Hongqi, nogle af dem handler om en begrænset mængde biler, at Hongqi slet ikke handler om den enlige model kæmpekasse til 450.000 kr, det er alle de nyheder, der måtte komme, det drejer sig om, men hvem tænker på det, når man som frisk dansk bilkøber, slår dørene op til en Peugeot-forhandler, for bilerne står også sammen med en masse løvebiler fra Peugeot, så om ikke andet, kan man altid køre hjem i en 208 diesel, og så er man godt hjulpet de næste par år. Især hvis man bor i provinsen.

Bursd.com lavede en hurtig optælling af forhandlere hos Hongqi og Voyah. Det kunne ligne en stejl læringskurve hos K.W. Bruun, der importerer Hongqi. Her har man 12 forhandlere, hvor man nøjes med ni hos Voyah. Den danske importør har tilsyneladende lært på den hårde måde, at der trods alt er grænser for danskernes købelyst til dyre kinesiske biler, og selv ni forhandlere lyder som et ganske højt tal, hvis vi sammenligner med det andre bilmærker klarer sig med.

Voyah Dream bliver næste model fra det nye bilmærke i Danmark, men problemet med samme forhandlere bliver ikke mindre. Hongqi har også nyheder i ærmet.

Det er selvfølgelig også et problem for både Hongqi og helt nye Voyah, at syv ud af de ni Voyah forhandlere også har Hongqi. Det er kun i Hjørring og Aarhus man slipper for at glo på Hongqi, hvis det er Voyah man vil se, og i Aarhus har K.W. Bruun meget listigt valgt hver sin Peugeot forhandler til at repræsentere et kinesisk luksusmærke.

Det er også være at lægge mærke til, at alt syd for Kolding og vest for Silkeborg ikke ser ud til at være interessant for K.W. Bruun. Aalborg er også helt væk fra listen over kina-pushere, Fyn er ikke-eksisterende med kina-forhandlere, mens Hovedstaden har helt de samme forhandlere. Det er København 2100 Ø, det er Tåstrup og så tæller vi Køge med til hovedstadsområdet i dette tilfælde. Til gengæld er der ingen dyr kinøjser forhandler nord for Østerbro, og netop dette område har klart det største antal luksusbiler i Danmark, så hvad sker der i Nordsjælland? Har K.W. Bruun på forhånd opgivet kampen om de købere med flest penge på bilbudgettet?

Hvis du er potentiel Voyah køber, og bosiddende i Nykøbing F eller Nakskov, skal du helt til Slagelse, (alternativt Køge) hvor du kan få det hele på få minutter.

De ekstra forhandlere hos Hongqi ligger i Rødovre, Aarhus som tidligere beskrevet (Risskov), Frederikshavn, Sønderborg og Næstved, så ser man alene på landkortet, er Hongqi meget bedre dækket ind rent geografisk.

Voyah Passion er den største nyhed for det kinesiske bilmærke i Europa. Det er også den model, der kommer som nummer sidst af tre.

Pin It on Pinterest