Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

8. February 20:49 by Jørli Petersen

e-Berlingo

Berlingo bliver den første af fire mulige til at dukker op i en ren elektrisk udgave. Bilen kommer til salg i slutningen af året.

Citroen Berlingo har tidligere forsøgt sig med en elektrisk udgave, men bilen blev kun en begrænset succes. Til efteråret kommer næste Berlingo som fuldt elektrisk bil, og vi kommer ikke til at lave voldsomt om på nyhedsstrømmen, når vi oplyser, at alt det tekniske i e-Berlingo allerede er kendt.

Indtil videre har vi set motor og batteripakken i e-Berlingo i følgende modeller. Peugeot e-208, e-2008, Opel Corsa e og ikke mindst Peugeot e-Express.

Godt gemt i dybet på e-Berlingo finder vi en elmotor med 100 kW eller 136 HK. Batteripakken er 50 kW, og noget besynderligt nok oplyses rækkevidden til at være 275 km, og pudsigt nok synes denne oplysning at være noget nærmere virkeligheden, selv om alle data er opgivet efter gældende WLTP norm.

Teknikpakken, heunder alle kontrol- og ladesystemet, er allerede i flere modeller fra PSA koncernen. e-Berlingo bliver teknisk identisk med den større e-Express.

Peugeot opgiver data for rækkevidde omkring 330 og 340 km for henholdsvis e-208 og e-2008, men i test har vi konstateret, at vi ikke er i nærheden af de opgivne tal.

Derfor ser e-Berlingo mere rimelig ud, vi er nærmere de fakta, vi har fundet i ovennævnte biler i dansk test, men en fuldt elektrisk Berlingo er selvfølgelig mere end rækkevidde.

Derfor er det vigtigt at understrege, at bilen kommer i alle de varianter vi allerede kender, som kort og lang, med plads til to eller tre i kabinen, med eller uden diverse former for udstyr og mulighed for at køre med lange genstande, men vi kan også tilføje, at undervognen på e-Berlingo bygger på den mængde komponenter, vi kender fra den tungeste Berlingo, bilen er akkurat justeret en anelse forlyder det, og så ved vi allerede nu, at lasteevnen hedder maksimalt 800 kg, -godt 200 kg mindre end det den traditionelle Berlingo med dieselmotor maksimalt må køre med.

Det er også et lille plus, at man må koble en mindre trailer efter den elektriske Berlingo, størst tilladte vægt er 750 kg, og vi har ingen oplysninger om en kommende pris.

Rækkevidden på e-Berlingo oplyses til 275 km efter WLTP metoden. Det er noget kortere end samme teknik kan præstere i andre modeller. Til gengæld er den opgive rækkevidde mere realistisk.

BLD.TXT: pix af Citroen e-Berlingo

Berlingo bliver den første af fire mulige til at dukker op i en ren elektrisk udgave. Bilen kommer til salg i slutningen af året.

Pin It on Pinterest