Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

1. October '20 06:00 by Jørli Petersen

Efter 3 kommer 4

VW’s næste ellert har fået navnet ID4. De første eksemplarer når ind over grænsen kort før nytår, så vil man handle til nuværende priser og afgifter, skal der handles hurtigt.

VW har sendt deres første rene el-bil på markedet, og både efterspørgsel og ventelisten er voldsom. Det samme kan risikere at blive virkelighed med den næste ellert fra VW, – en model der helt naturligt har fået betegnelsen ID4.

ID4 er en bil i den såkaldte SUV eller crossover type bil. Den er hverken fugl eller fisk som den fremstår fra VW, men den risikerer at blive populær, og når modelprogrammet bliver udvidet i løbet af 2021, kommer der også en kraftigere model, der samtidig får træk på alle fire, og så kan vi måske tale om en ægte SUV.

VW ID4 er en rummelig type SUV eller crossover.

Den nye ID4 er udstyret med et 77 kWh batteri, som giver en teoretisk rækkevidde på 520 km, men VW giver også information der viser, at alt det med batterier og rækkevidde ikke er det rene pjat. Vægten på batteripakken i ID4 er 493 kg, en vægt som det der eller kunne være nyttelast – vægten af passagerer og bagage, men tallet kan naturligvis ikke bruges direkte, det er den samlede vægt af elmotorer med systemer plus batterier, der skal sammenlignes med vægten af en forbrændingsmotor med tank og indhold, før man har den ægte forskel i vægt, men det er åbenlyst, at el-biler er tungere end traditionelle biler, og jo længere rækkevidde vi ønsker, jo tungere bliver bilerne.

ID4 er udstyret med en 204 hestes motor, og der er ikke gearudveksling i bilen. På dataarket står der et gear, fra samme ark kan vi finde ud af, at bilens længde er 458 cm, og det placerer ID4 som en bil, der er en sjat længere end en standard Tiguan, ligesom vi kan se, at akselafstanden i ID4 er 277 cm, som igen lukker op for gode pladsmuligheder inde i bilen. Især benplads på bagsædet plejer at nyde godt af lang akselafstand.

Elmotoren yder 204 HK og ifølge VW’s egne oplysninger er der ikke gearkasse eller udveksling i bilen. Det hele er råt fra motoren.

VW taler om specialmodeller af ID4, lidt endnu ligner alle de første udgaver af ID4, det VW kalder specialmodeller, men vi ved, at der kommer en kraftigere version i løbet af 2021, så indtil videre må må nøjes med denne ID4 specialmodel, som både kører med hjulstørrelse op til 21 tommer, ligesom vi var ved at dratte ned af kontorstolen, da vi så, at på listen over standardudstyr stod noget så uventet som anhængertræk.

En ID4, – en VW el-bil med trækkrog som standard. Nu ber’ vi Dem fru Heilbundt!

Til gengæld må kommende ejere finde sig i helt logiske begrænsninger for en el-bil. Den hører til i inderbanen på de tyske motorvejen, der hvor lastbilerne holder til, for mens ID4 klarer de første 100 på 8,5 sekund, er tophastigheden begrænset til 160 km/t, som hurtigt vil dræne batteriet for energi, hvis man er så tåbelig, at kører hurtigt på motorvej i en el-bil.

En rækkevidde på teoretiske 520 km, et batteri på 77 kWh, som vejer hele 493 kg, så der er noget om snakken. El-biler er betydeligt tungere end traditionelle biler.

Prisen? VW oplyser, at ID4 først er på det danske modelprogram i 2021. Bilen slippes løs på samtlige markeder på samme tidspunkt, og det betyder selvfølgelig lange ventelister, så det er med at være først ved havelågen, og er man rigtig hurtig, kan man blive blandt de meget få, der får fingre i en ID4 inden de nuværende regler for el-biler udløber den 31. december 2020.

Hvis man kan handle bilen inden da, og bilen vel at mærke kan blive udstyret med danske nummerplader, kan bilen købes til priser fra 400.000 kr. Hvad prisen vil være efter nytår, er stadig særdeles usikkert, men det er til gengæld sikkert, at de kraftigere udgaver der dukker op senere i 2021, kan køre hurtigere end de 160 km/t, som er grænsen i de første modeller med 204 hestes motor.

Noget så usædvanligt for en el-bil som et anhængertræk, er standardudstyr på de første såkaldte specialudgaver af VW ID4. Vi har ikke oplysninger om max vægt på krogen.

Pin It on Pinterest