Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

9. August '17 10:36 by Jørli Petersen

El-biler er billigst

Mange danske familier har et begrænset kørselsbehov, og hvis man er dansk gennemsnit, er el-bilen pludselig blevet den billigste løsning, hvis man kan nøjes med at leje frem for at eje. Renault Zoe gør det meget billigere at lade sig transportere.

Salget af el-biler i Danmark har ligget langt under det forventede i længere tid, og forklaringen på danskernes manglende interesse handler om totaløkonomi og el-bilens rækkevidde..

Det sidste har Renault gjort noget med med et 41 kW batteri i den ganske velkørende Zoe, og nu gør udlejningsselskabet Sixt el-bilen til den billigste transportform, hvis man har et typisk dagligt kørselsbehov.

Sixt tilbyder i en ny kampagne Renault Zoe i langtidsleje. En form for leje, der kan bringes til ophør fra måned til måned, opsigelsen er 30 dage.

Prisen for en måneds leje er 2970 kr incl 2100 kilometer.

Det giver en årlig kilometergrænse på mere end 25.000 km, hvilket er mere end det typiske danske kørselsbehov, og eneste ekstraudgift til Zoe er mulige vinterdæk, der kan tilkøbes lejeaftalen, og selvfølgelig el, som er væsentligt billigere end at købe benzin til bybilen, og det er især de lave omkostninger til vedligehold og forbrug, der giver det nye store plus til Renault Zoe på lejebasis.

Alle tal er vejledende, og nogle af disse er både i den høje ende og endda overflødige. Alligevel giver de et stort økonomisk plus til el-bilen.

Alt det med tal

Fordelen ved at langtidsleje en bil er, at man ikke behøver binde mange penge i et såkaldt køb. Man slipper det aftalte beløb hver måned, og man kan komme ud af sine forpligtigelser på 30 dage.

Det regnestykke der følger Sixt nye Renault Zoe kampagne, bliver endnu mere positivt, hvis man sammeligner Zoe-tal med FDM’s beregninger, som blandt andet kan ses i FDM’s årlige Bilbudget.

Vi har en del forbehold over for FDM’s tal og den form for beregninger i al almindelighed, et totalt regnestykke for familiens bil kan ikke sættes i kasser og rammer, alle tal er i kun vejledende, og hvis man ser på de tal FDM og Sixt benytter sig af, er bl.a. el-prisen til bilen i den høje ende, især når visse afgifter står for fald, andre udgifter er helt unødvendige, men alligevel siger FDM’s regnestykke 65.500 kr i afrundede tal for den typiske benzin familiebil, mens regnestykket for Renault Zoe i en Sixt-leje løsning siger 51.250 cirka kroner, så selv om tal er vejledende, er der en markant besparelse, hvis man vælger el-bilen.

Det er også værd at bemærke, at Renault Zoe i Sixt udgave ikke er en skrabet dyt. Der er pænt med udstyr i bilen, bl.a. navigation, og selvfølgelig er der alt i kabler, så der kan tilføres billigt brændstof til lejebilen.

Skulle man have lyst til at studere FDM’s (vejledende) tal for biler og bilbudget i meget generelle vendinger, kan man trykke på følgende link. FDM er meget nærtagne med deres skema, så vi afholder os fra at kopiere, men klik og kik. http://www.fdm.dk/filer/FDM_bilbudget_2017.pdf?fmtms=1482959003

Pin It on Pinterest