Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

21. February '18 19:39 by Jørli Petersen

El-gigante

Masters nyhed er ikke en el-tempo gigante efter norsk opskrift, men en el-gigante, en stor eldrevet kassevogn til varekørsel i byerne.

Renault går linen ud med den første store kassevogn. Den traditionelle teknik er pillet ud af Renault Master, som i stedet er forsynet med en ny udgave af det batteri, der også ligger i Renault Kangoo Z.E. og personbiler Zoe.

Renault Master Z.E. fås i seks grundtyper i forskellige højde og længder. El-Master kan også købes som chassis, og Renault ser ud til at arbejde med flere løsninger i forbindelse med køb, men om de systemer følger med til det danske marked er stadig usikkert, for systemet med leje af bilens batteri er tidligere afskaffet i Danmark.

Batteriet i Master Z.E. er på 33 kWh, motoren som også er hentet fra Kangoo og Zoe er på 76 HK, tophastigheden er 100 km/t, men kører men i eco-mode begrænser man både acceleration og tophastighed til 80 km/t, og som belønning får man lidt bedre rækkevidde, der som basis opgives til 120 ægte kilometer. Ikke noget med teoretiske kilometer siger Renault, og vi glæder os til at se, om det også holder i en frostramt dansk by.

Fuld opladning tager seks timer og det rækker til 120 ægte kilometer i bykørsel.

Fuld opladning tager seks timer, oplyser Renault og understreger, at den elektriske udgave af Master er bygget til kørsel i byer. Det er bilen, der skal bringe varer de sidste kilometer til den endelige modtager i byerne, og den store kassevogn har en lasteevne fra 975 kg til 1128 kg.

Prisen for Renault Master Z.E. som traditionel kassevogn starter ved 48.000 Euro, hvilket svarer til 360.000 kr i runde tal før dansk moms og eventuelle afgifter. Prisen er gældende for det franske hjemmemarked, hvor man også kan leje bilens batteri til 74 Euro om måneden, hvis man kan holde sig til et årligt kørselsbehov på 7500 bykilometer om året. Er kørselsbehovet større, stiger prisen på det lejede batteri.

El-Master kommer til Danmark midt på sommeren.

Både motor og batteri er nyeste udgave, men meget identisk med det man finder i både den elektriske Kangoo og personbiler Zoe.

Pin It on Pinterest