Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

8. May '19 17:23 by Jørli Petersen

El og by

Kort, super kompakt, meget lav læssehøjde, men også begrænset nyttelast. Navnet er Renault EZ-Flex, der er bygget i 12 eksemplarer, og nu skal bilen i erhvervspraktik for at indsamle data. Rækkevidde på en opladning er 150 km.

Renaults veje kan være uransagelige, og det er tilladt at være lidt forvirret efter de seneste lanceringer af nye varebiler til det absolutte by-brug. El og by hænger sammen mener Renault, og det er helt almindeligt, at ny model afløser en let brugt af samme type, så selvfølgelig er der en ny Renault Kangoo på vej, og når man i forvejen har en el-Kangoo eller Z.E. Kangoo, skal der også være en ren el-Kangoo i fremtiden.

Den nye Z.E. Kangoo ventes klar til salg næste år, men det der er lidt uventet, er den teknik vi finder i ny Z.E. Kangoo. Pænt sagt er det en bil uden væsentligt nyt, det er fortsat den 33 kW batteripakke vi får præsenteret, det skulle give en rækkevidde på 120 km ifølge oplysninger fra Renault, som også mener, at en rækkevidde på 120 km er tilstrækkeligt til bykørsel.

En almindelig arbejdsdag i Paris, lad os kalde det 8-16 budkørsel, kan let medføre et par gange rundt på motorringvejen, lidt på kryds og tværs i byen, et smut til en banegård, måske til lufthavnen, hvor den største ligger noget uden for byen mod nord, og så et smut til Versailles, med den kørsel forslår de 120 km ikke ret meget.

Næste Renault med elmotor er en fortsættelse af den kendte Kangoo, men stadig med en meget begrænset rækkeviddew på 120 km. Bilen kan købes i 2020.

Renaults data for rækkevidde er heller ikke de samme for alle el-biler. Den eksperimentelle kasseformede Renault EZ-Flex, er det ultimative kompakte køretøj til alle former for transport, det er bilen der sørger for transport helt frem til købmandens disk eller den private pakke levering, der er bilen der kommer for at skifte sikringer eller genstarte fyret. Der er bygget 12 af slagsen, og disse 12 EZ-Flex skal i praktik og indsamle data i mindst et år.

I modsætning til den Z.E. Kangoo, der kommer i fri handel næste år, er EZ-Flex mindre, den har mindre nyttelast, der er nede på 250 kg, men den har en rækkevidde på 150 km, og de sidste 30 kilometer kan være den afgørende faktor, hvis man har behov for et kørselsmønster, som det vi beskrev for Z.E. Kangoo, hvor Kangoo også er identisk med den mindste Mercedes varebil, og i løbet af meget kort tid, bliver den også identisk med den næste lille varebil fra Nissan.

Nissan NV200 er på vej ud af produktion. Det samme er tilfældet med e-NV200, som er klart bedre end dagens elektriske Kangoo, så mens den næste Nissan skal hedde NV250, er det fortsat usikkert, om Nissan vil opgradere deres batteripakker, når det bliver tid til en Nissan e-NV250.

Renault EX-Flex er det grønne cykelbud i el-bil. Super kompakt, let ind- og udstigning og en rækkevidde på 150 km.

Pin It on Pinterest