Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

10. September '19 20:21 by Jørli Petersen

El-rallye

Den nye Opel Corsa er ved at være klar til salg, og umiddelbart efter følger den 100 procent elektriske udgave af Corsa.

Elbilerne står i kø for at blive præsenteret, og næste år starter den førsterally serie, der udelukkende består af elektriske biler.

Grunden under denne nye klasse er den lige så nye Opel Corsa-e, som igen er en tysk kopi af DS3 som el-bil eller den nye Peugeot 208, der også får en model, der bliver udstyret med nøjagtig samme type batteri og motor.

På den måde er Opel blevet rigtig fransk, uden at ret mange lægger mærke til den store forvandling, der også indbefatter den nye Corsa. Da Opel blev opkøbt af PSA koncernen, var man allerede så langt fremme med den nye Corsa, at den stort set var klar til produktion.

Opels første plug-in hybrid bliver den store Grandland-X.

I samme sekund PSA havde overtaget Opel og alt det med GM aktier i PSA var et overstået kapitel, blev den færdige Corsa revet fra hinanden igen. Det skulle ikke være en ægte Opel Corsa, det skulle være en Opel variant af Peugeot 208 og Citroen C3, og nu skal de kommende måneder vise, hvordan de faste Opel kunder vil tage imod den nye Corsa. Og, – om de i det hele opdager, at det ikke er en Opel, men en PSA koncernbil.

Sammen med ny Opel Corsa følger den omtalte Corsa-e. En 100 procent ren el-bil, men det er måske mere fremtid i den anden elektriske nyhed fra Opel, den store Grandland X, der kommer som plug-in hybrid, som fortsat er en meget mere brugbar billøsning til den moderne familie.

Den første rally-serie for rene el-biler starter næste år. 10 biler af typen Corsa-e deltager, og motoren yder 136 HK, mens batteripakken er på 50 kWh.

Pin It on Pinterest