Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

8. October '18 19:22 by Jørli Petersen

El-tid med DS

DS3 Crossback er den nye lilleput i DS programmet, der både fås med benzin, diesel og i ren el-udgave.

Citroen har tidligere bygget el-biler, mens DS, der er det nye luksusmærke, der bygger på Citroen modeller, af helt naturlige grunde aldrig har beskæftiget sig med el-drift.

Sammen med el-drift på to modeller, viser DS den nye DS3 Crossback, der er de-luxe udgaven af C3 Aircross, men designet er noget anderledes. Mere spændende, der er mere luksus, om der er mere komfort, som Citroen m.v. mener er det nye cool, kan vi ikke sige før vi har kørt bilen på helt almindelig asfalt, men DS satser højt med den nye model 3-Crossback, der har et meget spændende design.

DS3 e-Tence er den første rene el-bil fra hele PSA koncernen i en længere årrække. DS3 e-Tence har en rækkevidde på maksimalt 300 km målt efter den nye WLTP norm.

Den absolutte nyhed i et helt nyt modelprogram, er samtidig den første rene el-bil i flere år for hele PSA koncernen. Tidligere har både Citroen og Peugeot arbejdet med el-biler, her benyttede man batterier der varmede sig selv, for at mindske ulemperne med kolde batterier med tilhørende lav ydelse, men den nye C3 Crossback med tilnavnet e-Tence benytter den nyeste batteriteknologi, – den samme som alle de andre der arbejde med el-biler, men DS og resten af mærkerne i koncernen har selvfølgelig hentet nyttig viden i formel-E, så resultatet af den første DS3 e-Tense er en el-bil med 136 HK, en batteripakke på 50 kWh og en rækkevidde på op til 300 km efter den nye WLTP norm.

Næste nyhed med el-energi er den større DS7, der allerede er introduceret på det danske marked. I løbet af 2019 er lander DS7 Hybrid på det europæiske marked, DS7 Hybrid er en 4×4 udgave med el-drift på baghjulene.

DS laver en forsigtig start med eldrift. Første model bliver DS7 Hybrid, den fuldt elektriske version af DS3 følger på et endnu ikke fastsat tidspunkt, men alt peger på 2020.

DS er det nye luksusmærke fra PSA-koncernen, DS-bilerne bygger videre på Citroen modeller, og så er DS biler, hvor det er sjovt at være bildesigner.

Pin It on Pinterest