Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

2. June 20:00 by Jørli Petersen

Elektrisk M-klasse

BMW i4 kan uden videre beskrives som en elektrisk 3-Serie. Samme størrelse, samme akselafstand, det er kun drivlinje og især vægt, der adskiller de to biler.

I løbet af efteråret og lige omkring årsskiftet til 2022, bliver BMW for alvor elektrisk. Slut med små elektriske pjat-mobiler, nu står den på ægte ”Bimmer”, og det tyske mærke lægger stort ud med en såkaldt model M, som er kongeudgaven hos BMW.

Det er med en vis tøven vi nærmer os denne nyhed, for BMW M er køremaskiner med stort M, det er køreglæde, handling, vejgreb, fart og dynamik i meget høj klasse, og mens vi ikke har noget svar på de fleste M-dyder, tør vi godt nikke et forsigtigt ja til den elektriske M-klasses hastighed, hvor den elektroniske begrænsning først træder i kraft ved 190 km/t, som ikke er specielt typisk M-klasse, men alligevel en høj tophastighed for en elektrisk bil.

i4 med tilnavnet M. Et risikabelt tilnavn til en elektrisk bil, for BMW M er noget ganske særligt.

Den kommende BMW M, bliver en af to modeller i det nye i4 program. M50 hedder topmodellen, der lokker med 4WD og 544 HK, rækkevidden er maksimalt 510 km oplyser BMW, men det er selvfølgelig ikke med 190 km/t ned ad de tyske motorveje, men vi noterer også, at den kommende i4 må køre med 1600 kg på krogen, og det giver et fingerpeg om en ganske pæn vægt på den kommende i4, der har en batteripakke på 86 kWh.

Den mindre i4 får navnet eDrive 40, her er der 340 HK til rådighed, samme batteripakke som i M50, rækkevidden er så øget til maksimalt 590 km, og tophastigheden har samme øvre grænse.

Man kan uden problemer kalde i4 for en elektrisk 3-Serie. Samme akselafstand, samme type karrosseri, nogenlunde samme længde, men alligevel en anderledes bil, hvor det bliver vanskeligt at sammenligne direkte, for den helt afgørende forskel på de to udgaver af samme grundide er bilernes vægt, for en batteripakke på 86 kWh vejer godt til.

Priserne på ny i4 er gældende med de kendte afgifter, og lyder på 470.000 for i4 eDrive 40, hvor den elektriske M-klasse koster 563.000 kr

Ny topmodel

Før vi når frem til salgsstart af ny i4, viser BMW det man kalder det nye teknologiske flagskib. En el-bil med alt i styring, sikkerhed og ganske sikkert også masse alarmer, navnet er iX, og bilen kan lidt mere end i4, for tophastigheden er sat til 200 km/t.

4-dørs sedan, som endda må køre med 1600 kg på en trækkrog. BMW har ikke tal der siger noget om rækkevidde, hvis man spænder en campingvogn efter den kommende ellert.

Rækkevidden er 425 eller 630 km når det hele passer aldeles perfekt i de to udgaver af iX, der får modelbetegnelser xDrive 40 og 50 med henholdsvis 362 og 523 HK.

Batteripakkerne i de to udgaver er henholdsvis 76,1 kWh og 111,5 kWh, igen vil der være tale om biler med en betydelig kørevægt, og så træder ny iX mere i karakter end i4, ved at være endnu grimmere end i4.

Det nye frontdesign BMW er ved at udvikle, må stamme fra ejerfamiliens yngste generation, som har beegået en tegning i ”kindergarten”. Vi bliver aldrig fan af BMW’s nye stil, som er endnu værre end 90’ernes ”Dame Edna design”, der forsvandt lige så hurtigt, som det dukkede op.

Priserne på disse grimme elektriske, men også teknologiske modeller fra BMW, er 710.000 og 930.000 kr.

Sammen med lovprisning af de nye modeller, giver BMW en masse information om gunstige ladetider, men der er igen tale om ideelle tal, ligesom det forudsætter, at man kan finde en ledig ladestander, der kan præstere det BMW forudsætter for deres ladedata.

BMW’s nye teknologiske vidunder, elektrisk vel at mærke, er klar til salg i løbet af efteråret. Vi bringer kun et enkelt foto af bilen, den er slet og ret for grim til at blive vist på flere fotos.

Pin It on Pinterest