Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

22. September 19:18 by Jørli Petersen

Elektrisk redning

Munro er en ny skotsk producent af specielkøretøjer, hvor man tydeligvis har set godt og grundig på Land Rover, før man har startet produktion af køretøjer.

En nogenlunde ny bilproducent i Glasgow, Skotland, er for alvor ved at sætte helt sig eget fodaftryk i en verden af specialkøretøjer, hvor pris ikke er helt så afgørende, som det er hos de lokale autoforhandlere.

Navnet er Munro, i foråret viste man det første køretøj, en fuldt elektrisk pick-up til kørsel i det hårde terræn, og nu præsenterer man et køretøj, der skal fungere som brand- og redningskøretøj i de skotske og walisiske bjerge.

Munros forventer at komme op på en begrænset produktion af 250 biler i 2024, men allerede i 2027 regner man med en årlig produktion på 2500 specialbiler. Alle som el-biler.

Plads til tre brandmænd med alt ud udstyr eller til en båre.

Efterårets nyhed er Munro Mountain Rescue Mk-1, og selve bilens platform er en egenkonstruktion, men mon ikke man har skelet kraftigt til det, man kan finde hos Land Rover, for overdelen af bilen, er tydeligvis noget klassisk Land Rover. Ægte klassisk med et lille twist.

Den nye ellert til brand- og redning kan enten køre med lidt mere end et ton last, tre fuld påklædte brandmænd med alt i tilbehør, ligesom bilen er indrettet til transport af en båre.

Skulle det bliver aktuelt at sætte noget trailer på køretøjet, er det også både muligt og lovligt op til 3500 kg, og rent teknik er bilen bygget til de mest krævende typer terræn, motoren er på 375 HK, træk på alle fire er mere end en selvfølge, og batteripakken er på 82,4 kWh.

Den skotske producent af specialkøretøjer, forventer at bygge 2500 biler i 2027.

Til gengæld er ladehastigheden ikke synderligt imponerende, men på den anden side, det er ikke en type bil der kører mange timer hver dag, men alligevel. Ladehastighed kan blive en vigtig faktor for et redningskøretøj, som i denne version har en rækkevidde på lige et strejf over 300 km på almindelig vej og under almindelige forhold. Hvor meget det rækker i terræn er ikke oplyst på nogen måde.

Pin It on Pinterest