Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

7. November '19 16:24 by Jørli Petersen

Elektrisk Vito

Vi har set Mercedes Vito som bus- og i personbilsudgave, så den fuldt elektriske Vito Van er alt andet end en overraskelse til en pris på 326.000 gode danske kroner før moms.

Mercedes har gang i en større mængde fuldt elektriske biler, og næste skud på stammen i Danmark er den første varevogn fra Mercedes, den snart længe ventede Vito el.

Prisen er sat til 326.000 kr før moms, og inden man begynder sammenligning med de andre og meget få nuværende konkurrenter, er prisen ganske god, mens resten er mere så som så.

Der er rigtigt mange orange kabler i teknikrummet, og alt der er orange er nix pille.

Begrænset rækkevidde og et forholdvis lille batteri er nøgleord omkring eVito.

Elmotoren lægger 114 HK, der er trækkraft på 300 Nm fra stående start, og selve batteriet er på 41 kWh, og er man fræk nok og sammenligner med det man finder på de fleste personbiler, kan man godt undre sig over de valg, der træffes hos producenter af kommende elektriske varebiler.

Endnu har vi ikke set en eneste, der er egnet til andet end begrænset transport i bytrafik. Det ser ud som om Renault har noget spændende i meget nær fremtid, men så længe det ikke er en realitet, skærer vi alle over en kam, og kalder det hele for begynderbiler og utilstrækkeligt uden for de beskyttende byskilte.

Instrumenteringen er selvfølgelig ændret i en eVito, det højre instrument bliver pludselig meget vigtigt. Det er hen man kan se, om man sparer på den begrænsede rækkevidde.

Mercedes eVito har en rækkevidde på 150 km efter WLTP normen. Mercedes taler selv om 100 km under ikke gunstige forhold, så det er nok de 100 km man skal regne med, hvis man overvejer at få en el-varebil i flåden.

Mercedes har ikke givet oplysninger om ladetid, for som altid når man skal vælge elektrisk køretøj, er det første spørgsmål man skal stille til sælgeren: Hvor mange kilometer kan jeg lade i timen? Dette pågående, men helt reelle spørgsmål gælder selvfølgelig også for varebiler.

Vi er fortsat ikke imponeret af nogen af de el-drevne varebiler, vi har set til dato. Ingen er egnet til kørsel uden for byerne, og alt er begrænset. Næste år kommer Sprinter som ren el-bil og Canter menes også at være tæt på en fuldt elektrisk let lastbil.

Pin It on Pinterest