Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

15. February '18 19:09 by Jørli Petersen

Elsket og hadet

Børnecontainer nummer et kommer nu i generation tre, og i tre forskellige modeller. Foruden Berlingo, kommer børneflytteren også som Peugeot Partner og som det nyeste, som Opel Combo.

Den første Berlingo rullede frem på landevejen i 1996, og i 2018 er ikke kun Citroen, men i alt tre bilmærker klar til at sende en ny model Berlingo på de samme gader og veje.

Det vil være forkert ikke at se nærmere på bilens med de mange fordele og lige så mange ulemper. Det har længe været kendt, at hvis dit livs udkårne kom hjem og erklærede, at Citroen Berlingo var den fedeste bil på planeten, – var det med at ”komme af i Roskilde”. En kvindelig kærlighedserklæring til Berlingo var det samme som uro i rugemusklen.

Plads til bamsefar på midtersædet, der har samme størrelse som de to øvrige bagsæder.

PSA’s nye 1,5 liters diesel bliver et trumfkort til næste generation Berlingo. Lydsvag og mange kilometer på literen.

Berlingo var og er en børne- og familiebil. Første udgave var en håbløs model 3-dørs, – hvordan er det lige, man får alle ungerne spændt fast i bagsæderne på en 3-dørs, men så kom model skydedør, og siden er bilen elsket af sine ejere og hadet af mange andre.

Historien ændrer sig næppe med en ny model, der får premiere på biludstillingen i Geneve. Ny Berlingo har det nyeste i PSA-teknik, det betyder sikkert lidt halvkedelige 3-benede motorer men også PSA’s nye 1,5 diesel, som kan være lyspunktet i det nye modelprogram, der bliver mere omfattende end tidligere, fordi Berlingo har udvidet familien.

Stridighederne om ny Berlingo – og hvem kommer først, virker nærmest barnlig. Den nye model har kørt i mindst et halvt år i den nordvestlige del af Spanien, hvor fabrikken ligger, men Berlingo kommer også som Peugeot Partner og det mest nye er Berlingo som Opel Combo. Opel er blevet en del af PSA, og så er det slut med Opel Combo/Doblo. I fremtiden er Opel Combo en Berlingo eller Partner, men Citroen er åbenbart blevet tøsesure på direktionsgangen, så for at holde husfreden inden for PSA gruppen, har Citroen fået biludstillingen i Geneve for sig selv, mens Peugeot pænt må vente nogle måneder til en markedsplads 20 kilometer skråt for Reims, mens Opels fremtid er noget mere usikkert, selv om bilen allerede er klar til at rulle en tur på samlebåndet. tilbyder det samme

Citroen lefler åbenlyst for alle børnefamilier. Tidligere havde man også fat i de bilkøbere, der ønskede let indstigning, men mange nye biler af SUV-typen tilbyder det samme. 

Pin It on Pinterest