Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

29. August '17 09:11 by Jørli Petersen

En frontløber genopfindes

Et mindre face-lift til varebilernes topsælger venter i 2018, men der rokkes ikke ved alt det grundliggende. 2-liters motorer, to akselafstande og to højder.

Ford Transit Custom er bilen, der tidligere bare hed Transit, mens Fords øvige varebiler havde andre navne. Derfor var det med fuldt overlæg, at Ford valgte topsælgeren til at lancere det nye navnesystem, men det betyder også, at den meget populære 3-ton Transit er ved at være så gammel, at det er tid til et face-lift.

Ford er tidligt ude med oplysninger, men hvis Ford har fortalt hele historien allerede nu, er der ikke de helt store nyheder, hvis vi ser bort fra de nye sikkerhedssystemer, som med næste udgave af Transit flytter fra de dyrere personbiler til varebilen.

Hvor mange af disse nye sikkerhedssystemer der bliver flytter ind i forbedret Transit som standardudstyr på en helt almindelig og helt traditionelt leaset Transit Custom, melder historien ikke noget om. Et forsigtigt gæt vil være, at de mest almindelige systemer som autobrems, advarsel for blind vinkel og måske skiltegenkendelse bliver standard, mens de mere krævende systemer som lane-keeping med tilhørende medstying og andre systemer skal tilkøbes, men alt det er gætværk, indtil vi har set de endelige versioner med tilhørende prislister.

Masser af funktioner er flyttet over i rattet, men hvor meget er standardudstyr. Bemærk også det automatgearet.

En dørside i en moderne varebil er udnyttet til sidste centimeter.

Bedre sæder, mere polstring, bedre materialer og måske mindre støj.

Ford viser også en ny kabine, hvor man lover forbedret komfort. Ford har ikke givet oplysninger om støjniveau, men der tales om bedre sæder med mere polstring og bedre materialer, og heldigvis ser Ford ud til at holde fanen højt og gøre en allerede god og funktionsdygtig kabine endnu bedre, og så håber vi på lavere støj, ligesom Ford endelig har set lyset, og præsenteret endnu flere varianter med mulighed for automatgear.

Motorerne ser ikke ud til at få væsentlige ændringer. Det er fortsat den meget nye 2-liters, der trækker hele Transit programmet, og den samme grundmotor fås med ydelse fra 105 til 170 HK, og mens Ford selvfølgelig er meget begejstret for deres nye maskine, tilføjer vi det vanlige forbehold, at der stadig er måde med galskaben, for store varebiler kræver store motorer for at fungere optimalt. Så længe vi taler om 3-ton varebiler og 2-liters motorer, hænger der sammen.

Ford har ikke sat endelig dato for lancering af forbedret Transit Custom. Tidsplanen siger foråret 2018. Ikke andet.

I modsætning til langt de fleste konkurrenter, har Ford sit helt eget modelprogram, og Transit Custom er den absolutte topsælger, med lasteevne op til fornemme 1350 kg.

Pin It on Pinterest