Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

18. August 19:00 by Jørli Petersen

En hård fødsel

Suzuki Swace er det samme som en Toyota Corolla, og nu kan de to biler købes til samme pris.

Suzuki havde lagt an til to nye modeller, som skulle give mærket en helt ny profil, samtidig med de to nyheder skulle kapre nye kunder i toppen af modelprogrammet.

Begge modeller har ligger underdrejet. De har været i landet, – de har officielt været til salg, men det har knebet med interessen hos alle parter, og årsagen skal findes tilbage til de seneste ændringer i afgifter, hvor Suzuki så at sige blev efterladt af på perronen.

Selvfølgelig er Suzuki Swace en hybrid. 1,8 liters benzinmotor plus el-motor. Samlet maksimal ydelse er 122 HK.

Suzukis to nye modeller er den større A-Cross og den mindre model Swace. Begge modeller er kendte biler fra Toyota, og mens nye afgifter vendte op og ned på priserne, havde Suzuki allerede købt og betalt biler fra fabrikken, og bordet fangede.

Toyotas danske importør er fabriksejet, så man regulerede bare priserne fra den ene dag til den anden, og da Toyota gjorde det, trak man tæppet væk under Suzuki, der er en privat importør, og bilerne var købt og betalt, – men nu skal der åbenbart til at ske noget.

Suzuki ser ud til at være tilbage, og man satser først og fremmest på Suzuki Swace, der er det samme som en Toyota Corolla stationcar, der hedder Touring på toyotask!

Det er også det her Suzuki Swace tilbyder sine købere. Selv om det ikke helt kan sammenlignes, er Swace også en efterfølger til Baleno som stationcar.

Derfor er der ikke forskel på Swace og Corolla, og det kan på ingen måde lægges den nye Suzuki til last. Det er velrenommeret bil fra inderst til yderst, men der er alligevel forskel på Suzuki og Toyota.

Suzuki Swace findes kun i en enkelt model. Vil man have noget større eller mindre, skal der ikke stå Suzuki på bilen, men det er selvfølgelig den mest aktuelle og mest solgte model, der nu titter frem hos Suzuki forhandlerne.

Selvfølgelig er det en hybrid. Traditionel hybrid, som det blev udviklet hos Toyota i mange år, hybridsystemernes absolutte topmodel, og benzinmotoren hedder 1,8 liter med 98 HK tilsat en el-motor på 72 HK, toppet op med et mindre batteri, der har sådan cirka halv størrelse af det, vi finder i en plug-in hybrid, men Suzuki Swace er en hybrid, der ikke søger stikkontakter.

Når Suzuki igen stikker næsen frem, er det fordi man nu kan matche prisen på en Corolla. Både Suzuki og Toyota har fundet ud af, at denne mest almindelige udgave af Corolla skal koste fra 280.000 kr, og der er selvfølgelig automatgear af CVT typen i begge modeller.

Det er således blevet et spørgsmål om en mulig mindre detalje i udstyr. Vi har ikke lige fundet nogen efter en hurtig gennemgang, og så drejer det om forhandlerne. Hvem ligger lige rundt om hjørnet, hvilken forhandler er medlem af den lokale fodbold- eller golfklub, det er pludselig blevet helt jævnbyrdigt, og derfor stikker Swace næsen frem.

Hvis vi så kaster et blik på bil nummer to, der kom i klemme, er der ikke nogen afgørelse endnu. Hos Suzuki hedder det ”kun få eksemplarer i Danmark”, så lidt endnu er Suzukis store A-Cross, hvor den har været det seneste halve år, – sparket til hjørne. Vi afventer.

Minus 30.000 kr flytter prisskiltet på Suzuki Swace ned til 280.000 kr, det samme som Toyota forlanger for en Corolla 1,8 Touring.

Pin It on Pinterest