Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

20. March 13:23 by Jørli Petersen

En helt ny Panda

Fiat kalder bilen for City Car indtil videre, men fra juli skifter navnet til Panda, og vi har brændt fingrene flere gange når det gælder Fiat og design, så vi tør slet ikke afvise, at denne gang Panda er meget tæt på den Panda vi får at se i juli måned.

Franske biler er mest kendt for DS og Citroen 2CV. Hvis vi rykker over grænsen har Italien ikoniske biler som oprindelig 500 og Panda, hvor sidstnævnte kan sammenlignes direkte med 2CV. Ikke noget overflødigt, lige på og bil, praktisk, billig og bunkevis af charme.

På toppen lavede Fiat en Panda 4×4, der kørte fra rigtigt mange rigtige off-roadere på offroadernes egen hjemmebane, ikke mindst fordi Panda 4×4 ikke gik til bunds i mudderet, men kravlede så at sige ovenpå, indtil der igen var nogenlunde fast grund under hjulene.

Panda har i mange år været en favorit her på redaktionen. En ultra praktisk og billig bil, men ikke så meget i Danmark.

Da biler i micro-klassen blev populær i Danmark, sad Fiat med huen trykket ned over øjnene. Hvis man ville have rigtig micro, måtte man betale prisen, men det gad danskerne ikke, så Panda missede en forgyldt chance til dansk popularitet, for Panda udklassede de populære microbiler på rigtigt mange leder og kanter.

Og nu er der godt nyt.

Tro det eller ej, dette skulle være efterfølgren eller afløseren for den Strada, der er topsælger i Sydamerika.

De oprindelige Fiat bosser er smidt på porten, nu er det noget fransk der afgør Fiats fremtid, og især to modeller falder i øjnene. Ny Panda og ny Strada.

Når vi siger Strada, har vi mistet rigtigt mange af læserne, for hvad er Fiat Strada. Det er en lille type pick-up, som af afgiftsmæssige årsager ikke har været konkurrencedygtig i Danmark, for her skulle en pick-up have en vis vægt, før den kunne registreres til lav afgift, og sådan er der så meget i det danske afgiftssystem, som man skal være skatteminister eller ansat i Vurderingsstyrelsen for at forstå.

Strada er super populær i Sydamerika, og den popularitet skal både fastholdes og udbygges. Strada skal tilgage til Europa, og mens den nye Panda bliver afsløret i sin endelige udgave i juli måned, skal vi hen omkring årsskifte før Fiat løfte sløret for ny Strada, mens flere nyte modeller står i kø frem til 2027.

Den næste gode nyhed er, at hverken Panda eller Strada kommer som rene ellerter. Vi kan således se frem til en ny Panda med rigtig benzinmotor, måske med lidt mild-hybrid, så vi glæder os. For de der kun gider el-biler, kan vi berolige, ny Panda kommer også som ellert, og hvis Panda skal være tro mod sin oprindelige, skal den være let, og med let mener vi en lille ellert med begrænset batteripakke og den lille el-motor fra Stellantisprogrammet, men hold fast i gelænderet, vi holder dig informeret om ny Panda, – og vi glæder os.

Man kan akkurat skimte lidt lad på denne Strada, der som Panda både kommer med benzin- og med el-motor.

Pin It on Pinterest