Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

7. October '20 22:15 by Jørli Petersen

En hurtig beslutning

Nyeste udgave af Kia Stinger når til Danmark akkurat før de nye bilafgifter skal træde i kraft, så her er chancen for at få en Stinger til “gammel pris”.

Kia har opdateret den lækre Stinger, der er Kias absolutte topmodel eller prestigemodel. Da den første Stinger dukkede op i Europa, var det med masser af ros og positiv omtale, og her på siden, kaldte vi Stinger for en hyldest til den klassiske Gran Turismo.

Stinger er på mange måder sig egen, men den er også en sportscoupe, der tåler sammenligning med biler af tysk oprindelse. Det er kørelækkerier, når det er rigtig lækkert, og selv om der er flere gode nyheder omkring den næste Stinger, må en af dem være, at bilen akkurat når til Danmark inden de muligt nye bilafgifter træder i kraft, så hvis man vil sikre sig en Stinger til kendte afgifter, er det med at være vaks ved havelågen, så man kan så sat nummerplader på bilen inden udgang af december.

Da vi havde den første Kia Stinger til test, sagde vi lidt for meget traditionel Kia om bilens kabine. Det ser ud til at være forbedret i generation to.

Hvad nyt er der så omkring Stinger? Først og fremmest et forfrisket design, bilen har fået endnu mere karakter, mens næste store fremskridt er af sikkerhedsmæssig karakter. Alt det nyeste udstyr er klistret på ny Stinger, også alt det, som man hurtigt lærer at afbryde straks efter start, og noget af alt det man med garanti afbryder, hvis man vil teste en Gran Turismo når den er rigtigt velkørende.

Teknikken i ny Stinger er nogenlunde som det vi kender fra model et. Den 3,3 liters V6 er heldigvis stadig intakt ude foran, og Kia har arbejdet lidt med motoren, for at gøre den endnu bedre.

Man er især stolte af arbejdet med lyd. I generation to skal man kunne vælge den lyd man ønsker fra Stinger, men motoren er også blevet en anelse kraftigere, og forbedringen stammer fra forbedret ventilstyring. Kia oplyser ikke nærmere detaljer, men det kan skyldes bedre styring af udstødningsventilerne, mens hele turbosiden skulle være den samme.

Kia holder heldigvis fast i den 3,3 liters V6’er, som tilsat turboladning lægger 370 meget potente heste.

Den bedre styring af ventiler øger effekten med beskedne tre HK, så den samlede ydelse løber op i 370 HK, men man får også 510 Nm på et område fra 1300 til imponerende 4500 omdrejninger, det er et næsten voldsomt moment over en næsten uhørt bredt område, som næsten ikke stiller krav til nogen form for gearkasse.

Fronten på Stinger generation har fået mere karakter.

Alligevel har Kia som tidligere lagt en 8-trins automatkasse i ny Stinger, som stadig ikke har nogen dansk pris, men det varer ikke længe før prisen er klar. Den næste man kan sige om prisen må være, at den heller ikke kommer til at være gældende ret længe. Regeringen har skumle planer, og ingen ved hvad en Stinger skal koste, når SF og Enhedslisten har udløst nok en forbandelse over biler, der kører på benzin og diesel.


Hele fire store udstødningsrør er mere end synlige på Stinger. Det er som om Kia ikke har gjort sig spor umage med at skjule det sted, hvor resultatet af forbrænding forlader bilen.

Pin It on Pinterest