Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

23. January '17 12:29 by Jørli Petersen

En klasse i krise

Opel vise masser af mod ved at præsentere en helt ny model Insignia, selv om firma-klassen som helhed er i kraftig tilbagegang.

Opel vise masser af mod ved at præsentere en helt ny model Insignia, selv om firma-klassen som helhed er i kraftig tilbagegang.

Det traditionelle bilmarked som vi kender det er i opbrud. Bilkøberne søger nye veje, der købes anderledes biler, og der købes også biler på en helt ny måde, som er blevet mulig, efter de stive regler for afgift på biler er ændret.

Leasing er blevet mere almindeligt, leasing for meget korte perioder er blevet hverdag, og nye regler og nye biler har især gjort ondt på det den klassiske firmabil. Salget er styrtdykket de senere år, og den tid hvor Citroen, Ford, Peugeot og Toyota delte firmamarkedet imellem sig er forbi. Den klassiske firmabil udgjorde for få siden mellem 25 og 30 procent af det totale marked, og selv om det totale marked for personbiler er steget kraftigt de seneste år, er salget af klassiske firmabiler kun gået en vej. Ned.

Qashqai er en vinder

Vinderen af det store skift i danskernes valg af bil, er den nye type cross-over eller SUV look-alike, og en bil skiller sig især ud som den store vinder.

Nissan sagde for år tilbage farvel til firmabilen Primera. Der var stor undren over Nissans beslutning, især fordi man tilsyneladende vinkede farvel til firmaklassen, og i stedet kom med en model, der hed noget så underligt som Qashqai.

I 2015 solgte Nissan 3539 Qashqai. I 2016 er det gået endnu bedre, her er salget steget til 4365 enheder, og sammenligner man dette tal med den bedst sælgende bil i firmaklassen, er der nærmets dødt løb.

Samtidig har Nissan fået konkurrence. Fra at være alene med en let SUV-type / cross-over, vrimler der frem med alternative modeller. Hvert bilmærke med respekt for sig selv, har med tiden fået deres egen model Qashqai, og ser vi på den skrantende firmaklasse, er en bil som Citroen C5 helt ude af det danske marked. Den aldrende kollega Peugeot 508 har tal, der ligner indregistrering til eget personale, og Toyota Avensis, som oprindelig er ved at være alderstynget på trods af et lille og noget større face-lift siden 2009, har også salgstal, der ligger langt fra tidligere tiders storhed, og både Ford og Skoda er presset på salgstallene, selv om både Mondeo og Superb er meget nye modeller.

Modige Opel

Opel Insignia er også gået tilbage, men det er en mere naturlig tilbagegang, for en helt ny model Insignia er på trapperne, og målt efter salgstal og tidens trend, er der næsten modigt af Opel, at smide en ny Insignia på gaden. Endelig er der tilfældet VW Passat. Den store VW blev med stor afstand den mest indregistrerede type firmabil i Danmark 2016, men det er en helt anden historie, med en helt anden baggrund.

Den klassiske firmabil bliver også presset af biler fra de højere prisklasser. De nye leasingkunster har betydet liv i kludene hos mærker som BMW og Mercedes. BMW indregistrerede i runde tal 5600 biler i 2016. Mercedes nåede op på 8600 enheder, og det er med vilje vi undgår betegnelsen salg, men i virkeligheden er det leasingordninger, der ligger bag de flotte tal hos de tyske luksusmærker, men uanset hvordan man vender og drejer bilmarkedet årgang 2016, er den klassiske firmabil i voldsom tilbagegang.

Firmaklassen år 2015 og 2016

Mærke/model/salg 2015 2016
Citroen C5 67 28
Ford Mondeo 1747 1691
Opel Insignia 1124 867
Peugeot 508 189 198
Skoda Superb 470 1164
Toyota Avensis 1784 1479
Skoda Superb 3163 4384
Det hele startede med Nissan Qashqai. Bilen med det umulige navn skulle tage kampen op med VW Golf, samtidig med Qashqai afløste Primera. Siden er det kun gået frem, og Nissan startede en helt ny bilklasse. Qashqai solgte flere end 4300 i 2016.

Det hele startede med Nissan Qashqai. Bilen med det umulige navn skulle tage kampen op med VW Golf, samtidig med Qashqai afløste Primera. Siden er det kun gået frem, og Nissan startede en helt ny bilklasse. Qashqai solgte flere end 4300 i 2016.

Pin It on Pinterest