Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

11. December '18 19:59 by Jørli Petersen

En komma træls…

Nissan Qashqai er bilen der skabte sin egen lette SUV-klasse, og den er uden konkurrence den mest solgte lette SUV i Danmark. Nu får den også en rigtig god “lille” benzinmotor, som lukker det eneste bløde punkt i det ny tidligere Qashqai program.

Men det er kun træls, hvis man skal nævne motorstørrelse hele tiden, for de næste år bliver det såre simpelt med Nissan Qashqai, motorerne lægger enten 140 eller 160 HK, begge er benzinmotorer at en helt ny generation, der bliver den nye og helt afgørende hjørnesten i mellemklassens valg af benzinmotorer.

Ny Qashqai handler om motorer, og ikke noget synligt. Selv den trykfølsomme skærm i bilen er samme størrelse som tidligere, men indholdet i det store infotainment-ting er udvidet og lettere at forstå og bruge i hverdagen.

Den nye 1,3 motor opfylder den næste miljønorm, der kendes under betegnelsen Euro 6b. For at klare det krav, har Nissan motoren fået partikelfilter, mens selve motoren også har undergået flere forbedringer målt efter ny teknologi, hvor det største fremskridt handler om indvendig behandling af motoren. En ny belægning af alle flader der bevæger sig mod hinanden, -man kan kalde det en form for polish eller flydende margarine til cylindrene, for jo mindre gnidningsmodstand, jo mindre brændstof er nødvendigt for at drive selve motoren, og jo mere energi kan flyttes uforbrugt til de drivende hjul.

Mere automatgear

Nissan udvider også mulighederne for automatgear til den nye generation Qashqai. Ny er den 7-trins automatkasse af typen dobbeltkobling, der er en såkaldt våd kobling, samtidig med man har køling på selve gearkassen.

De første udgaver af ny Qashqai er allerede kommet til landet.

Den grundighed betyder, at gearkassen er brugbar til langt flere typer motorer, og det har også en gavnlig indflydelse på bilernes tilladte koblingsvægt. Ny generation Qashqai må køre med op til 1500 kg på krogen, men selv om Nissan også har forbedringer på den kendte 1,5 liters diesel, er der stadig ikke noget Nissan nyt omkring den nye 1,7 liters diesel, som allerede er klar i Renaults modelprogram. Hvis man ikke kan vente, kan man smugkikke på Renaults data, som giver et godt fingerpeg, men ikke nødvendigvis behøver at være det samme.

Ingen synlige ændringer fra nu ældre til ny model Qashqai.

Tilladt vægt efter biler er ofte noget der behandles lidt lemfældigt, det er bare noget der skal overstås, og her har der været historisk stor forskel på Nissan og Renault.

Nissans nye version af 1,5 motoren er udsat for lette forbedringer, uden det giver de helt store udslag på nyhedsskalaen. Trykket på indsprøjtningsdyserne er hævet, samtidig er der tilført vandkøling af ladeluften, mens man modsat indfører vandopvarmning af partikelfiltret, så det bliver lettere at regenerere.

Effekten er øget med 5 HK, der er tilføjet en ny boost-funktion, der både giver de ekstra fem heste over en kortere periode, som er kortere end tre dage, – Nissan ved rent faktisk ikke hvor længe man kan hygge sig med overboost, som foruden de ekstra fem heste og giver 25 Nm, så boost-funktionen er ikke kun for sjov.

Ny Nissan Qashqai er allerede klar hos landets forhandlere, hvor billigste model 1,3 benzin med 140 HK, som for alvor sætter den tidligere 1,2 model i skammekrogen, koster 250.000 kr. Billigste diesel kan også holde sig på de 250.000 kr, så Nissans topsælger, og en af de absolut mest populære biler i Danmark netop nu, får en endnu stærkere profil i 2019, end de har haft i indeværende år, for Qashqais bløde punkt har været en lidt svag benzinmotor blandt de billigste udgaver, men det er ændret med den nye 1,3’er.

Den nye serie af 1,3 liters benzinmotorer er ikke forbeholdt Nissan. Samme 1,3 motor vil også blive benyttet af Dacia, Mercedes og Renault – nævnt i alfabetisk rækkefølge.

Pin It on Pinterest