Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

10. June '19 16:33 by Jørli Petersen

En krammer til Nissan

Nissan får lige en krammer for at holde fast i 4-cylindrede motorer til hele modelprogrammet. Vi giver også en krammer for at holde fast i flere gange diesel, hvor der både er helt nyt og en gammel traver på programmet.

En af tidens mest populære og solgte biler i det hele taget, Nissan Qashqai, får nye motorer. Alene den oplysning i mailboksen, kan få de små nakkehår til at rejse sig, for hvad har Nissan nu fundet på? Vel ikke noget dramatisk, – og forhåbentlig ikke en større revolution i maskinrummet, så efter at have fået styr på de første nerver, gik turen til de mere detaljerede informationer, og nervøsitet blev vekslet til spændt forventning.

Først kunne vi præsentere nærmere bekendtskab med Nissan Qashqai og de nye maskiner, og nu den første test af nyeste generation Qashqai, hvor det som vanligt ikke er noget der ligner ret meget når man ser bilen udefra, det er de samme kendte sving og linjer, så den seneste opdatering af Qashqai handler om de nævnte motorer, sikkerhed og det nyeste i elektronisk betjening af en bil, nogle vil måske endda gå så langt at kalde det gadgets.

Alle pløkker i behold

Når den indledende nervøsitet meldte sig, handlede det om CO-2 og de metoder Nissan har tænkt sig at anvende i den stadige søges efter mindre CO-2, som slet ikke er blevet lettere, efter den nye målemetode WLTP er blev indført.

Familiebil med brugbart bagagerum, her med praktiske anordninger og dobbeltbund.

Kunne Nissan finde på at skære en cylinder af motorblokken, og således gøre Qashqai til en betydeligt ringere bil? Svaret var og er nej. Alle pløkkerne er i behold, det er især de nye 1,3 liters benzinmotorer, der kaldte på nervøsitet, Nissan har tidligere moret sig med 1,2 motorer, og flere bilmærker kører med små 3-benede maskiner, men Nissan holder fast i det fælles program med Renault, som Mercedes også har indflydelse på, og Mercedes er ikke et mærke, der ser ud til at holde af den slags tekniske nedgange.

Nu skal vi ikke dvæle ved årsag til de nye 1,3 motorer, blot konstatere, at alt er ved det gamle, Nissan har også lidt nyt i dieselgaden, en ny 1,7’er findes i toppen af modelprogrammet, og så kan vi spekulere på, hvad der skal ske med 1,6 ’eren, for noget tyder på, at den kendte 1,6 liters er på vej på pension.

Den mest kendte og en af de mest producerede motorer gennem tiderne, er Renaults 1,5 diesel, og det er denne kendte traver, vi har fået i testbilen, en bil der med automatkasse kører mellem 18,3 og 18,9 km/l efter den nye målemetode, en bil der kan køre rigtig langt på literen, når man ruller på almindelig lande- eller motorvej, brændstofmæssigt er netop denne motor en af de mest velegnede hvis man hører til kategorien pendler, og målt på CO-2 – igen efter den nye metode – er denne Qashqai en af de biler, der bidrager positivt til det samlede regnskab, der som bekendt handler om at få nedbragt udledning, både på den korte og lange bane.

Gammel motor, diesel og partikler, vil nogle måske påpege.

Der er ekstra mange lækre detaljer i bilen, men vi er også pænt højt oppe på prislisten. Testbilen er 100 af de store dyrere end den billigste model Qashqai.

Ganske rigtigt, men selv om motoren er af ældre dato, holder den sig stadig inden for de krav, der stilles til den nyeste norm. Nu skal der tilsættes noget AdBlue for at få tingene til at hænge sammen, men faktum omkring de nyeste dieselmotorer er, at de er renere og mindre forurenende end den nyeste benzinmotor, så hvad nu? Er der i det hele taget nogen grund til at udfase eller lyse dieselmotorer i band, – dieselmotoren kan vise sig at være den bedste løsning, indtil vi har fundet den helt rigtige løsning med brint eller tilsvarende CO-2 neutralt brændstof.

Hjemme i sofaen

Alle de kendte egenskaber fra Qashqai er i behold og kører videre. Vi er ikke helt sikre, men måske er der tale om en let nedgang i støjniveau i kabinen, i forvejen siger 1,5 motoren ikke alverden, så det er svært at sige med sikkerhed, men vi kan sige med stor overbevisning, at Nissan hele tiden finder på noget nyt fra den elektroniske verden.

En af nyhederne er en Nissan App der kaldes door-to-door, men den kan man sidde i sofaen og tilrettelægge ferien eller næste dags besøg til nye steder, man lægger kort og godt de kolde data ind i den private snakkofon, og når man er klar, sender man sin meddelelse til den parkerede Qashqai, som så melder klar, så snart med trykker på startknappen næste morgen, og det er en velkommen forbedring, for dieselmotoren bør ikke holde i tomgang om morgenen mens man taster på skærmen, en dieselmotor skal startes og køre så hurtigt som muligt, for at opnå arbejdstemperatur  så hurtigt som muligt, som igen får produktion af de skadelige partikler til at gå i glemmebogen på kortest mulig tid.

Nissan Qashqai og 7-trins automatkasse? Absolut en meget velkommen kombination, en samlet løsning som i høj grad kan anbefales, og med de seneste teknologiske fremskridt er vi tilbage på det stadie, hvor vi anbefaler diesel, hvis man med meget jævne mellemrum kører en distance, så bilen får mulighed for at rense sig selv for de partikler, der hele tiden lægges på lager.

Nissan Qashqai Dci 115 aut

Nye modeller betyder langt fra gennemgribende nyt på bilens yderside. Det er heller ikke tilfældet med denne gang fornyet Qashqai, men lidt lygter og plastdetaljer er det da blevet til.

Pris: fra 239.990 kr

Pris for testbil: 345.990 kr

Motor: 1,5-liter 4-cyl

7 – aut

115 HK v. 3570 o/m

285 Nm v. 2000 o/m

0-100 km/t: 13,0 sek

Tophastighed: 183 km/t

Forbrug: 18,3-18,9 km/l

Kørevægt: 1400-1530 kg

Totalvægt: 1975 kg

Trailer: 737/1450 kg

CO-2: 139-143 g/km

Pin It on Pinterest