Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

7. February 11:16 by Jørli Petersen

En lille Iveco

Hyundai har ikke haft den store succes med varebiler i Europa, men hvis man ikke kan selv, er det næstbedste ikke at foragte. Nu bliver Hyundai leverandør af små varebiler til Iveco.

Hyundai leverer bilens platform, mekanikken og førerhus, mens Iveco klarer resten.

Det er den overraskende nyhed i kort form, men der er selvfølgelig meget mere bag den korte tekst. Først og fremmest vil Iveco ned i størrelse. Lidt overraskende, har Iveco blikket rettet mod de mindre typer varebiler, og vi skal mere end en klasse ned, vi skal to klasser ned, hvor totalvægten starter omkring 25-2600 kg, dertil vil Iveco også udfordre de snart mange og meget ens varebiler i klassen omkring 3000 kg, og derfra er det klassisk Daily, der skal klare resten.

Den nye Iveco/Hyundai bliver præsenteret på efterårets store udstilling for varebiler. Det skal være Ivecos store nummer, og selv om vi ikke kender navnet på nyheden endnu, ved vi alligevel, at det i første omgang er en el-varebil, man satser på.

En lille el-Daily eller hvad den nu skal hedde. Om bilen senere kommer med dieselmotor er ikke utænkeligt, Iveco sælger biler i mange lande, og ikke alle er så interesserede i el-biler, som vi ser ud til at være i EU, men vi ved allerede nu, at Iveco også har indledt et samarbejde med Hyundai omkring brint, og det er dagens anden overraskelse.

Mens Iveco tilsyneladende havde en amerikansk samarbejdspartner omkring brint til lastbiler, vil man blandt varebiler lidt hurtigere i mål, og hvem kan hjælpe med det? Hurtigt. På den måde er Hyundai en af to optimale samarbejdspartnere.

Det er Hyundais Global eLCV platform, der ligger under den nye lille ellert fra Iveco. Platformen er en lille variant af den eGMP platform, vi allerede har kørende på danske gader og veje. Det er bunden under Ioniq5 og Ioniq6, der er ændret en anelse, så den kan bruges under en Iveco og lege varebil, og det er samme platform, der skal benyttes, når den rene el-udgave bliver suppleret med en brintversion.

Der er ikke nogen endelig tidsplan for de nye modeller. Den nye lille Iveco præsenteres som nævnt til efteråret, vi forventer at bilen er på markedet kort tid efter den officielle præsentation, og senest om to år, vil Iveco også være klar med en uventet lille varebil, der kører på brint.

Der er ikke rygter eller oplysninger, der peger i retning af Hyundais brint-teknik i den større Daily.

Når man færdes i Fjernøsten, kan man se mange varebiler fra Hyundai. Billedet viser en Staria, den passer i størrelse med den nye model fra Iveco, men vi har endnu ikke set første skitse til den nye mini-Daily.

Pin It on Pinterest