Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

11. June '17 15:21 by Jørli Petersen

En lille til næsen

Kan du se forskel på Renault Clio årgang 2017 og clio årgang 2013. Hvis du kan, er det en ægte kender.

Renault Clio er godt og vel fire år i sin nuværende udgave, og Clio var den første bil, der fik Renaults nye og nuværende designlinie. Da Clio rykkede frem hos forhandlerne, faldt bilen i øjnene, i dag er den en af mange ligesindede, men populariteten har ikke taget voldsomt af, og en god del af de pæne salgstal skyldes høj brugsværdi, et design som mange synes om og ganske gode køreegenskaber, som især er gode i hverdagen men også en anelse til fest.

For få måneder siden fik Clios populære familiebil så det ventede face-lift, og som vi beskev det da vi havde Clio som stationcar og med dieselmotor til test, så er der rigtig langt mellem snapsene, når det gælder synlig fornyelse. Det kan vel kort beskrives som en lille en til næsen og lidt mere elektronisk fornøjelse indenbords, resten må man sige er det samme som blev præsenteret i 2013, men det er nu slet ikke så galt, så foruden den lille til næsen, må man tilskrive Renault, at man har været ganske langt fremme med det design, som i dag er synligt på hele Renaults modelprogram.

Gang i nedstrygeren

Den helt afgørende opdatering hos Renaults benzinudgaver af Clio, finder man i motorrummet. Det man kan kalde en sprit ny 1,2 liters benzin med 120 HK, og så følgevirkningen af nyheden i denne testbil, som er den oprindelige 4-cylindrede 1,2 motor – udsat for en grov gang hærværk.

Her er der tilføjet lidt ekstra funktioner, så man følger med tiden.

Et eller andet sted har der stået en såkaldt ingeniør, som er blevet pålagt, at save den ene cylinder af en ellers nydelig 4-cylindret blok. Resultatet er selvfølgelig en 3-benet, som med noget kunstig åndedræt kan bringes så meget til live, at den skulle præsetere 90 HK, men vi kunne nu ikke føle dem alle sammen, selv om gerne bille.

Hvis man tillige er så fræk at sammenligne ny og tidligere 1,2 motor fra Renault, har man lavet lidt om på principperne. Fra en noget langslaget 1,2 motor, nærmer man sig den kvadratiske på nær en enkelt millimeter, i den teoretiske verden giver det et dårligere naturligt moment, som er til skade for almindelige familiebiler, mens det er en fordel, hvis man vil have motoren til at nuppe en masse omdrejninger, – men det vil Renault ikke, så resultatet er så som så, og tilsat en helt almindelig og kedelig 5-trins gearkasse, har vi godt gang i gabemusklerne, når vi forsøger at få lidt spas ud af Clio med minuaturemaskine.

Sæderne i Clio er nu ikke så værst, og generelt er Clio lagt an på komfort.

Et er teori

Kan man så sige noget positivt om Clio TCe 90? Ja da, det er absolut muligt. Man kan sige alt det pæne man kan om alle de andre, om plads, bagage, opsætning til den lidt bløde ende, som er til gavn for den daglige trumme-rum, men vi kan ikke finde på noget rigtig pænt at sige om motoren.

Standardplads for klassen, men heller ikke meget mere.

Teoretisk skulle den køre 22,7 kilometer på en liter standard benzin. Det havde vi meget vanskeligt ved bare at komme i nærheden af, for små motorer kræver silkebløde kattepoter i størrelse 34 eller gerne mindre, mens et par plovmandsfutter på pedalerne er noget bras, hvis vi tænker på økonomien, så moralen er den meget enkle. Vil du køre langt på literen, og vil du slippe for at lytte til 3-benet disharmoni fra motoren, så vælg Clio med 1,5 diesel. Her kører man ægte økonomisk, men prisen starter noget højere, så vær på udkik efter Clio diesel, næste gang den er på tilbud, og det sker ikke så sjældent.

Renault Clio TCe 90 5d

Renault Clio holder sig godt, og det design der vakte opsigt i 2013, er nu udbredt til hele Renaults modelprogram, men pas godt på når du vælger model. Vi anbefaler uden tøven Clio med dieselmaskine, så hvis du på nogen måde kan få det til at hænge sammen ….

Pris: fra 119.900 kr

Pris for testbil: 154.300 kr

Motor: 0,9-liter 3-cyl

5-trin man

90 HK v. 5000 o/m

140 Nm v. 2500 o/m

0-100 km/t:13,1 sek

Tophastighed: 170 km/t

ECE-snit: 23,8 km/l

Kørevægt: 1157 kg

Totalvægt: 1621 kg

Trailer: 575/1200 kg

CO-2: 94 g/km

bagage 300/1146 l.

Pin It on Pinterest