Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

16. November '23 18:18 by Jørli Petersen

En pave til salg

Vi behøver ikke at udpege Paven som den ældre herre i hvidt, men det er Dr. Christian Dalheim yderst til højre, som med garanti er svært tilfreds med at forære Vatikanet 30 ellerter, men nok mest tilfreds med at få Paven til at stille sig i front for en VW-kampagne.

VW støtter Vatikanet udtaler Dr. Christian Dalheim, og fra starten af næste år, begynder de første ellerter fra VW at drøne rundt i Vatikanet. I første omgang skal VW levere ID.3, ID.4 og ID.5, senere kommer andre 0-forurenende biler til Vatikanets flåde af biler, og i alt vil VW levere næsten 40 biler inden 2030.

VW formulerer det som støtte til Vatikanets overgang til el-biler, men vi bliver slet ikke overrasket, hvis den såkaldte støtte betyder en udgift på nul lire for Vatikanet. (Vi har ikke helt styr på, om Vatikanet også er gået over til Euro).

Det er VW finans, der står bag aftalen, og Christian Dalheim er chef for VW finans, og det er helt tilladt at undre sig, for hvad skal Vatikanet med 40 ellerter? Ministaten er ikke større, end man kan gå fra den ene landegrænse til den anden på få minutter, så behovet for 40 ellerter må være til de ældre gangbesværede præster, men kan man forestille sig Paven himself i en VW ID.5?

Hvis ikke du kan det, er det endnu mere forbløffende, at se Paven i egen person, dog uden spidshat, stille sig i positur sammen med VW-pinger foran et par ellerter fra VW.

Netop dette foto kan have enorm PR-værdi for VW. Vi er sikre på, at det allerede er ophængt i guldramme i førerbunkeren i Wolfsburg, men det er rent ud sagt ulækkert.

Paven som reklamesøjle! Hvad bliver det næste?
Skal Paven reklamere for Anton Bergs marcipanbrød, – Lego eller måske noget Arla, som på den lumske måde kan få lidt syndsforladelse hos andre religioner? Alle kneb gælder, men kan man forestille sig en dansk minister lave indirekte reklame for et eller andet produkt, og så er produktet i tilfældet Paven ikke engang Italiensk.

Det har med garanti medført en del murren i de italienske kroge.

I Danmark sker det med mellemrum, at et bilmærke forærer et medlem af kongehuset et styk automobil. Mest berømt er Kronprins Frederiks Volvo ES480, som han fik til sin 18 års fødselsdag, senere har Audi også været på spil i kongehuset, men selv om Mette Frederiksen ser ud til at kunne slippe afsted med de mest uhyrlige ting, vil hun næppe overleve som dansk politiker, hvis hun stillede sig i spidsen for en kampagne for Hennes & Mauritz, der er lige så lidt dansk, som VW er italiensk.

Det nærmeste vi kommer en dansk politikers reklame, er Lars Løkke. Han er den levende reklame for fadbamser, men endnu har han ikke reklameret for Faxe Fad eller konkurrerende mærker, men selv om Lars Løkkens selvopfattelse ikke er helt ringe, så er der alligevel et stykke vej til Paven.

Vi synes det er direkte ulækkert, at Paven har sagt ja til den form for kampagne. Den eneste vinder kan være VW, men der er vel også en grænse for, hvad man kan finde på.

Det kan risikere at give bagslag for VW. Men det er også en mega fejl af Vatikanet.

Det eneste vi kan sige er: Føj.

Pin It on Pinterest