Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

8. May '16 17:45 by Jørli Petersen

En pind i en …..

IC4 er skandaletoget over dem alle, men DSB har en stor del af skylden. AnsaldoBreda laver måske verdens bedste togkoblinger, men det var ikke godt nok til DSB. Man skulle opfinde sine egne, som selvfølgelig ikke virkede. © DSB Pressetjeneste Foto: Jens Hasse/Chili

IC4 er skandaletoget over dem alle, men DSB har en stor del af skylden. AnsaldoBreda laver måske verdens bedste togkoblinger, men det var ikke godt nok til DSB. Man skulle opfinde sine egne, som selvfølgelig ikke virkede. © DSB Pressetjeneste Foto: Jens Hasse/Chili

DSB, Banedanmark og IC4, man behøver ikke ord for at forklare, at disse navne er ensbetydende med kaos, svigt og uduelighed.

Seneste nyt er det store skinnearbejde, der skulle færdiggøres hen over Kristi Himmelfart. Vi kører igen søndag formiddag, lød det med al den vægt, DSB kan lægge bag et budskab før den første dag med bustransport mellem Roskilde og Odense, og det kommer ikke som nogen overraskelse, -end ikke den mindste, at arbejdet selvfølgelig ikke er færdigt til tiden.

Når arbejdsdagen starter igen mandag, er der nyt togkaos, – frem til fredag lyder den nye tidsplan, og undskyldningen er lige så dum og uforståelig som mange andre søforklaringer fra DSB, – jo, DSB har skam en fortid til søs, det er i det element, man har lært alle de dumme undskyldninger.

“Jordbunden viste sig at være for blød til skinner”. Derfor kan vi ikke nå at blive færdige til tiden, – men lige et øjeblik gode DSB og Banedanmark. Der lå jo skinner på nøjagtigt det samme sted før man begyndte at arbejde, så forholdene burde ikke komme som nogen overraskelse.

Samtidig lyder der en politisk dødsdom over IC4, hvor DSB heller ikke tager sin del af skylden. Offentligheden har aldrig hørt, om alt det der er sket efter kontrakten om IC4 blev underskrevet. Så vågnede det uduelige ingeniørkorps i Sølvgade pludselig op. Det kunne da være morsomt, hvis togene også kunne sådan og sådan, så der blev bestilt mange ændringer, og AnsaldoBreda sagde selvfølgelig ja, for  det er efter regning, når man laver ændringer ud over det der ligger i en kontrakt.

Den største brøler er vel DSB’s ønske om egne togkoblinger. AnsaldoBreda er især kendt for at lave togkoblinger af meget høj kvalitet. De italienske koblinger sælges til mange lande, men DSB skulle selvfølgelig have sine egne, som lige så selvfølgeligt ikke virkede.

Hvis man udskiftede de DSB-ingeniør-opfundne togkoblinger med en standard AnsaldoBreda kobling, ville man være kommet meget langt, men det er jo det samme som at indrømme skyld, svigt og uduelighed.

Dagens spørgsmål er ikke, om både DSB og Banedanmark kan “stikke en pind i en lort, uden at ødelægge begge dele”. Spørgsmålet er mere enkelt. Kan DSB og Banedanmark i det hele taget “Stikke en pind i en lort” …….

Der er vel ikke noget at sige til, at den private bilisme er fundamentet i dansk persontransport.

Pin It on Pinterest