Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

13. September 19:27 by Jørli Petersen

En praktisk vinder

Renault Kangoo er Årets Varebil i Danmark 2022. Til højre informationschef i Renault Danmark, Søren Hyltoft, til venstre Andreas Hedegaard, medlem af bestyrelsen i Motorjournalisternes Klub Danmark.

Årets Varebil 2022 hedder Renault Kangoo, og det er især den udgave af Kangoo, der mangler midter- eller B-stolpen.

Denne fornyelse af en mindre varebils anvendelighed var nok til at hente en lidt kneben gevinst over feltets nummer to, som er hele fire ens biler, mens den fornyede VW Caddy blev kåringens nummer tre.

Det lyder meget traditionelt, vil mange måske mene, mens andre igen vil pege fingre ad både Kangoo og Caddy, fordi de er helt traditionelle biler med dieselmotor, og dette sidste synspunkt er helt rigtigt, – et par måneder endnu.

Caddy kommer som plug-in hybrid i en ikke så fjern fremtid, og Kangoo er klar med en elektrisk Kangoo om få måneder, mens Kangoo som brintbil er klar til salg omkring årsskiftet 2022-23, så på den måde er især Kangoo også en fremtidens bil på alle leder og kanter.

De fire teknisk identiske biler der hentede en samlet placering som nummer to, er Citroen e-Jumpy, Opel e-Vivaro, Peugeot e-Expert og Toyota Proace Electric. Disse fire er varebiler af den mest solgte type, det er biler med totalvægt omkring 3000 kg, og forskellen på de fire er garanti, pris, logo og lidt forskel på udstyr på de forskellige trin.

Samtidig er netop disse fire varebiler de fire eneste fuldt elektriske varebiler, som vi tør stå inde for – sådan nogenlunde, for før man anskaffer en el-bil til firmaet, skal man kende sit kørselsbehov i detaljer, ligesom man skal være parat til at acceptere noget dårlige ydelse i vinterhalvåret.

De traditionelle

Første bud på tilbehør til en varebil uden midterstolpe.

Årets nummer tre er VW Caddy, og hvis man kan kalde en varebil for traditionel, er det netop VW Caddy. VW holder på det sikre, og det er mere finpudsning af bilens teknik og kørekomfort der hentede point, mens Toyota Hilux som nummer fire, er den ubestridte pick-up på det danske marked.

Den sidste af de biler der opnåede nominering til finalerunden, var lidt overraskende den nye kinesiske Aiways U5, der ombygget til dansk varebil udmærker sig fornuftig nyttelast, rummelighed og ikke mindst mulighed for at køre med 1500 kg på krogen, som stadig er usædvanligt for en fuldt elektrisk varebil i det hele taget.

Sådan stemte Bursd.com

Årets liste over de fem bedste varebiler, er næsten skrevet af efter vores liste over årets fem bedste.

Eneste lille uregelmæssighed er de fire ellerter og VW Caddy, vi havde Caddy som nummer to, ligesom vi ønskede at sætte navn på vores foretrukne pick-up og det bedste bud på en ombygget personbil.

Vi sendte den absolutte topkarakter på 10 efter ny Kangoo, som vi mener har vist afgørende nyt i brugsværdi. At fjerne bilens midterstolpe åbner helt nye muligheder for praktisk anvendelse, og diverse producenter af skuffer og indretning til varebiler, kan vise helt nyt udstyr, ligesom bilen på kort sigt bliver endnu mere aktuel, når den kommer med to nye typer drivlinje.

Kangoo kan også udstyres med indvendig tagboks til stiger eller tilsvarende.

Toyota Hilux giver sig selv, – den er ikke kun årets bedste nye pick-up, den er markedets bedste, mens Aiways fik et skulderklap for at tillade god trailervægt til en el-bil.

At de 1500 kg kun er anvendeligt over en kort strækning er en selvfølge, – men det kan lade sig gøre.

Den skarpe læser vil måske dykke lidt i historien over kårede varebiler i Danmark, og gør man det, kan man konstatere, at der ikke er nogen Årets Varebil i året 2021, og årsagen til denne mangel er som så mange andre steder, – covid-19. Antallet af nyheder i det smitteplagede år blev stærkt begrænset, ligesom forbud mod forsamling gjorde det praktisk vanskeligt at få etableret en kåring.

Årets Varebil i Danmark 2022

1  Renault Kangoo 62
2  El-firlinger 57
3  VW Caddy 33
4  Toyota Hilux 26
5  Aiways U5 22

Sådan stemte Bursd.com

1  Renault Kangoo 10
2  VW Caddy 7
3  El-firlinger 5
4  Toyota Hilux 2
5  Aiways U5 1

Årets finalefelt.

Pin It on Pinterest